Οι εκπλήξεις δεν σταματούν στη Ρώμη, καθώς μετά από τον αποκλεισμό του Γιάνικ Σίνερ λίγο νωρίτερα, σειρά είχε και η ήττα του Αντρέι Ρούμπλεφ από τον προερχόμενο από τα προκριματικά Γερμανό και Νο101 του κόσμου Γιάνικ Χάνφμαν ο οποίος επικράτησε με 7-6(5), 4-6, 6-3 μετά από 2,5 ώρες εξασφαλίζοντας την παρθενική του πρόκριση σε προημιτελική φάση ATP Masters 1000.

O Γερμανός έσωσε 9/11 break-points του Ρούμπλεφ, σημείωσε 43(!) winners, ενώ υπέπεσε σε 30 αβίαστα λάθη αντέχοντας στους 18 άσους που βρήκε ο Ρώσος και Νο6 του κόσμου. 

Το 1ο set οδηγήθηκε στο tie-break με τον Ρούμπλεφ να ξεκινάει δεχόμενος mini-break, αλλά στη συνέχεια απάντησε με 2 mini-break παίρνοντας προβάδισμα με 2/1. Ο Χάνφμαν απάντησε με 4 σερί πόντους κάνοντας το 5/2 για να κλείσει το set με 7/5 προηγούμενος με 1-0. 

Στο 2ο σκέλος του αγώνα ο Ρούμπλεφ πάτησε πάνω στο γρήγορο break που έκανε το πρώτο service-game του Γερμανού (1-0) κλείνοντας στο set στο service του με 6-4 ισοφαρίζοντας την αναμέτρηση σε 1-1. 

Στο decider set, το οποίο είχε διάρκεια 58 λεπτών, ο Ρούμπλεφ βρήκε και πάλι πρώτος break (1-0), αλλά ο Χάνφμαν αυτή τη φορά απάντησε άμεσα ισοφαρίζοντας σε 1-1, ένα break που εξαργύρωσε με πολύ κόπο, καθώς χρειάστηκε να σβήσει 4 break-points του Ρούμπλεφ επιστρέφοντας μάλιστα από το 0/40 για να κάνει το 2-1. 

Ο Ρούμπλεφ ισοφάρισε σε 2-2 σώζοντας δύο break-points του Χάνφμαν, ο οποίος αμέσως μετά πήρε τα επόμενα 3 games βρίσκοντας νέο break και παίρνοντας προβάδισμα με 5-2. Ο Ρούμπλεφ μείωσε σε 5-3 και στη συνέχεια έφτασε σε break-point με τον Χάνφμαν να σερβίρει για το ματς. 

Ωστόσο, με τρεις σερί πόντους ο Γερμανός πήρε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του, αλλά και το εισιτήριο για τα προημιτελικά της Ρώμης όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Ντανιίλ Μεντβέντεφ. 

ROME MASTERS MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-1h)






tennis24.gr