Άρης Αναστασάκης: Εύχομαι καλό κουράγιο και θέλω να ξέρετε πως αυτή η υπόθεση στενοχωρεί και εμένα.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Σας ευχαριστώ πολύ.

«Να αποφυλακιστεί»

Νωρίτερα, η κατηγορούμενη μητέρα των 3 αδικοχαμένων παιδιών, άκουγε τον δικηγόρο που την εκπροσωπεί, Αλέξη Κούγια, να ζητάει την αποφυλάκισή της.

«Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο να μην είναι ελεύθερη. Θέλετε να της βάλετε βραχιολάκι; Γιατί πρέπει να πιέζουμε και να πλήττουμε το δικαίωμα συνανθρώπων να πάνε στο σπίτι τους, να πάνε τις διακοπές τους; Νομίζω ότι η ικανοποίηση των αιτημάτων πρέπει να γίνει άμεσα».

Μετά την πρώτη ανακοπή του παιδιού στην Πάτρα, στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης έχουν μπει τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών της ζωής της Τζωρτζίνας.

«Στη φάση που εμπλακήκαμε εμείς, ζούσε η Τζωρτζίνα και διερευνήσαμε την οικογένεια για το ενδεχόμενο ενός κληρονομικού νοσήματος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αιφνίδιο θάνατο. Εξετάσαμε τους γονείς καρδιολογικά. Δεν προέκυψε κάτι σημαντικό από την εξέταση αυτή», είπε ο Άρης Αναστασάκης.

Χθες, ο παιδοκαρδιολόγος της Τζωρτζίνας στο Ωνάσειο, Γιάννης Παπαγιάννης, περιέγραψε τι συνέβη τη μέρα που η 9χρονη πέθανε τον Γενάρη του 2022.

«Την ημέρα που απεβίωσε το παιδί στις 29 Ιανουαρίου ήρθε μήνυμα από τον απινιδωτή στις 14:00 το μεσημέρι ότι όλα λειτουργούσαν καλά. Και το μηχάνημα και το παιδί. Υπάρχει ένα χειριστήριο που το βάζει η μητέρα στο παιδί, ένας πομποδέκτης και στέλνει τα σήματα. Εκείνη την ώρα έδειχνε ότι ανταποκρίνονταν. Είχε ηλεκτρική δραστηριότητα, δεν ξέρουμε αν είχε σφυγμό».

Λίγες ώρες αργότερα όμως η Τζωρτζίνα βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιο του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, με τη μητέρα της, που ήταν μόνη μέσα εκείνο το διάστημα, να βγαίνει για να ειδοποιήσει γιατρούς και νοσηλευτές.

Εισαγγελέας: Στα πρόδρομα στάδια της ανακοπής δε θα έστελνε σήμα;

Μάρτυρας (Παπαγιάννης): Δεν στέλνει για βραδυκαρδίες, στέλνει για ταχυκαρδίες.

Πρόεδρος: Η τοποθέτηση του απινιδωτή τι κόστος έχει;

Μάρτυρας (Παπαγιάννης): Για παιδιατρικό ασθενή δεν έχει κανένα κόστος καλύπτεται από ασφαλιστικά ταμεία. Οι ενήλικες μπορεί να πληρώσουν ένα ποσοστό.

«Προσβολή στο πρόσωπό μου»

Ο Αλέξης Κούγιας απουσίαζε από την χθεσινή διαδικασία, όμως η εξέταση του παιδοκαρδιολόγου συνεχίστηκε κανονικά.

«Εξετάσατε έναν από τους σημαντικότερους μάρτυρες χωρίς να παρευρίσκομαι εγώ. Λυπάμαι πολύ, είχα ακούσει ότι είστε αυστηρή δικαστής αλλά είχα ακούσει ότι είστε δίκαιη. Είναι ακραία προσβολή στο πρόσωπο μου. Και κατακρεούργηση των δικαιωμάτων μου και της κατηγορούμενης».

Η 34χρονη κατηγορούμενη περνάει το δεύτερο καλοκαίρι της στη φυλακή και επιμένει πως είναι αθώα, με τη δίκη της να συνεχίζεται και μια σειρά από καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών ακόμα και γενετιστών, να οδηγούν τους δικαστές σε συμπεράσματα.



megatv.com