“Πέταξε” για τα προημιτελικά του Shanghai Masters ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, που επικράτησε του Κάρλος Αλκαράθ με 5-7, 6-2, 6-4 μετά από 2 ώρες και 10 λεπτά παιχνιδιού, πραγματοποιώντας μία ακόμα μεγάλη έκπληξη στο τελευταίο 1000άρι της ασιατικής περιοδείας.

Ο 32χρονος Βούλγαρος απώλεσε το 1ο σετ set στο φινάλε του, καθώς ήταν μπροστά με break μέχρι το 8ο game (5-3), αλλά με 4/4 συνεχόμενα games ο Αλκαράθ άλλαξε τις ισορροπίες και το κατέκτησε (7-5).

Στα επόμενα δύο όμως, ο Ντιμιτρόφ ήταν εξαιρετικός, δεν έδωσε ούτε BP στον αντίπαλό του, και δίκαια έφτασε στην ανατροπή, κερδίζοντάς τον, μάλιστα, για πρώτη φορά στο Tour, έπειτα από τρεις διαδοχικές ήττες (3-1 υπέρ του Αλκαράθ το h2h τους).

Πέτυχε 29 winners, δύο περισσότερους από όσους σημείωσε ο 20χρονος Ισπανός (27), ενώ είχε και 10 άσους, σε αντίθεση με τον Αλκαράθ που έμεινε στους τέσσερις. Αξιοσημείωτο είναι πως είχε παραπάνω λάθη ο Βούλγαρος, σημειώνοντας 12 αβίαστα και 4 διπλά σφάλματα, ενώ ο «Καρλίτο» είχε μόλις 6 αβίαστα και κανένα διπλό σφάλμα.

Η διαφορά φάνηκε και στα ελάχιστα BP που είχαν στη διάθεσή τους οι δύο τενίστες, με τον Ντιμιτρόφ να εκμεταλλεύεται 4/5 στιγμές για break, ενώ ο Αλκαράθ μετουσίωσε σε break 2/5 ευκαιρίες που είχε. Στο 1ο service κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα, ενώ ο Ισπανός πήρε παραπάνω από το 2ο, σε σύγκριση με τον νικητή του αγώνα.

Αυτή ήταν μία ακόμα (από τις αρκετές) εκπλήξεις του τελευταίου 1000αριού στην Ασία, και πλέον ο Αντρέι Ρούμπλεφ είναι ο μοναδικός παίκτης του Top-10 που παραμένει στη διοργάνωση, και αντιμετωπίζει τώρα τον Τόμι Πολ.

Τελευταία παρουσία του Ντιμιτρόφ στα προημιτελικά της Σανγκάη ήταν το 2017, που ήταν και η τελευταία του συμμετοχή στη διοργάνωση. Τώρα θα αντιμετωπίσει τον Νίκολας Τζάρι, που ξεπέρασε δύσκολα το εμπόδιο του Ντιέγκο Σβάρτσμαν, για μία θέση στην τελική 4άδα.

SHANGHAI MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (+5h)





tennis24.gr