Με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα οι αγρότες της Θεσσαλίας βγήκαν και πάλι στο δρόμο.

Εκατοντάδες παραγωγοί και κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν συλλαλητήριο με αφορμή τα 114 χρόνια από την αγροτική εξέγερση στο Κιλελέρ, στέλνοντας μήνυμα ότι ο αγώνας συνεχίζεται.

Ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας δήλωσε: «Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις που είχαμε το προηγούμενο διάστημα. Αύριο έχουμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα θέσουμε τα θέματα της Θεσσαλίας. Περιμένουμε λύσεις και απαντήσεις».

Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου έχει οριστεί για το μεσημέρι της Δευτέρας και ήδη οι Θεσσαλοί αγρότες έχουν έτοιμο το πλαίσιο των αιτημάτων τους.

Σύμφωνα με τους πλημμυροπαθείς αγρότες, μέχρι και σήμερα στη Θεσσαλία 400.000 στρέμματα γης παραμένουν μη καλλιεργήσιμα μετά την κακοκαιρία Ντάνιελ, 150.000 στη λίμνη Κάρλα και 250.000 σε άλλες περιοχές του κάμπου.

Στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πλάνο που εκπόνησε ολλανδική εταιρεία για την ανάταξη και αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας.

«Θεσπίζουμε εντός Μαρτίου τον Οργανισμό Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας στον οποίο συμμετέχουν και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των αγροτών, ώστε όλοι μαζί να οργανώσουμε σε νέες βάσεις τις ζωτικές υποδομές της περιοχής με αρωγό την επιστημονική γνώση και με συστηματική αξιοποίηση νέων τεχνολογιών».

Από τη μεριά τους οι αγρότες θα ζητήσουν:

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος,

-Αποστραγγιστικά έργα για όλη τη Θεσσαλία,

-Διάνοιξη σήραγγας απορροής υδάτων στη λίμνη Κάρλα.

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό θα ανοίξουν εκ νέου τη συζήτηση για το αγροτικό πετρέλαιο και ρεύμα και θα ζητήσουν παρεμβάσεις που θα αποτρέπουν τις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών που βρέθηκαν στο Κιλελέρ κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο του αγρότη, ενώ νωρίς το πρωί η δεκαπενταμελής επιτροπή που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό θα αναχωρήσει για την Αθήνα.



megatv.com