Οι διαρρήκτες προσπαθούν να σηκώσουν τα ρολά της βιτρίνας για να παραβιάσουν την είσοδο και τελικά, όταν το καταφέρνουν, σπάνε την τζαμένια πόρτα, μπαίνουν μέσα και σηκώνουν την ταμειακή.

«Τους είδα να μπαίνουν και να φεύγουν μέσα σε ένα λεπτό, πάρα πολύ γρήγορα. Πήραν το ταμείο και φυσικά κάναν και κάποιες φθορές και φύγανε» λέει ο ιδιοκτήτης, Σπύρος Νικολαΐδης.

Μπαράζ κλοπών

Σε άλλο σημείο της πόλης, την προηγούμενη Πέμπτη, τρεις γυναίκες κλέβουν προϊόντα από ένα φαρμακείο.

Η μία παριστάνει την πελάτισσα, απασχολεί τη φαρμακοποιό, ενώ οι άλλες δύο βάζουν στις τσάντες ό,τι βρουν μπροστά τους.

«Αφού φύγανε οι κυρίες, μπήκαμε είδαμε στις κάμερες ότι πήρανε προϊόντα», λέει η φαρμακοποιός.

Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για σπείρα που έχει πραγματοποιήσει πολλές κλοπές το τελευταίο διάστημα στα φαρμακεία της δυτικής Θεσσαλονίκης, ακόμη κι όταν οι ίδιοι βρίσκονται μέσα.

Εκείνο δε που επισημαίνουν είναι πως οι ζημιές είναι μεγαλύτερες από τα κέρδη των διαρρηκτών, καθώς οι περισσότερες συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά.

«Κάθε μέρα γίνονται κλοπές στα φαρμακεία και όταν είναι κλειστά αλλά και όταν είναι ανοιχτά, όπως όταν είμασταν εμείς που παρουσία μας μπήκε σπείρα και μας έκλεψε αρκετά προϊόντα».

Σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, μέσα σε μόλις 15 ημέρες κακοποιοί έχουν εισβάλει σε τουλάχιστον 12 φαρμακεία, ενώ έχουν αποπειραθεί να εισέλθουν σε άλλα τόσα.



megatv.com