12 νέες κάμερες

Σύμφωνα με πληροφορίες, δώδεκα σύγχρονες ψηφιακές κάμερες αναμένεται να τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της Αθήνας καταγράφοντας τις παραβάσεις οδηγών.

Οι κάμερες, εκτός της καταγραφής της παράβασης, θα μπορούν να εντοπίζουν και την παραβίαση του ορίου ταχύτητας, με την κλήση να αποστέλλεται στο σπίτι των ασυνείδητων οδηγών.

Η Τροχαία, μέσω του νέου συστήματος παρακολούθησης, στοχεύει στον περιορισμό του κυκλοφοριακού χάους που επικρατεί στην πρωτεύουσα, διαχειριζόμενη καλύτερα και ταχύτερα την κυκλοφορία στην πόλη.

Οι κάμερες θα τοποθετηθούν με ευθύνη του ΟΟΣΑ σε Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων σε κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας, με τη βεβαίωση και καταγραφή των παραβάσεων να γίνεται από ραντάρ μαζί με τη φωτογράφηση των οχημάτων.

Οι κάμερες θα εγκατασταθούν σε:

– Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας: 5 κάμερες,

– Λεωφόρος Κηφισίας: 1 κάμερα,

– Λεωφόρος Μεσογείων: 3 κάμερες,

– Λεωφόρος Αλεξάνδρας: 3 κάμερες.

Πώς θα λειτουργεί

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, Ο ΟΑΣΑ θα παραδίδει στην Τροχαία κρυπτογραφημένο υλικό που θα λαμβάνεται από τις κάμερες, έτσι ώστε τα αρμόδια όργανα να βεβαιώνουν και να αποστέλλουν τις παραβάσεις.

Το σύστημα θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και θα ελέγχει την ταχύτητα όλων των διερχομένων οχημάτων. Το όχημα που παραβιάζει την ΑΛΛ θα καταγράφεται και θα αποτυπώνεται σε φωτογραφία, όπου επίσης θα εμφανίζονται:

– Ταχύτητα κίνησης,

– Το σημείο της παράβασης,

– Η κατεύθυνση,

– Η ημερομηνία,

– Η ώρα.

Η παράβαση θα καταγράφεται σε φωτογραφία, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα διαχωρισμού επιβατικών και φορτηγών.



megatv.com