Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο του Γίρι Βέσελι στην πρεμιέρα του στο Γαλλικό Όπεν και προκρίθηκε στο 2ο γύρο όπου την Τρίτη θα αντιμετωπίσει τον Καρβαγιές Μπαένα.

Το Νο5 του ταμπλό στο Παρίσι, επικράτησε 7-5, 6-3, 4-6, 7-6(7) του αριστερόχειρα Τσέχου, Νο455 στον κόσμο και αμέσως μετά παραδέχθηκε στο Eurosport ότι έφτασε στο χείλος του γκρεμού, αντιμετωπίζοντας και δυσκολίες από το δυνατό αέρα στο Philippe Chatrier.

“Ήταν πολύ δύσκολο στην αρχή. Δεν περίμενα να έχει τόσο αέρα στο Philippe Chatrier. Δεν έχω παίξει ξανά σε ένα τόσο μεγάλο γήπεδο, με τόσο αέρα. Ένιωθα ότι παίζω σε κατηφόρα όταν ήμουν από τη μια μεριά. Ήταν κάτι πολύ διαφορετικό σαν εμπειρία. Με βοήθησε βέβαια να κλείνουν γρήγορα τα service μου από αυτή τη μεριά. Κάποια από τα breaks που έφαγα ήταν από την άλλη μεριά. Είμαι σίγουρος ότι και ο αντίπαλός μου το ένιωσε αυτό.

“Χρειάστηκε να αλλάξω κάποιες τακτικές λόγω του αέρα. Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να το κλείσω με το δικό μου τρόπο. Βρέθηκα στο γκρεμό και κατάφερα να ξεφύγω. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση” είπε χαρακτηριστικά ο Τσιτσιπάς.

O Στέφανος μίλησε και για τις ρουτίνες που έχει στα μεγάλα και απαιτητικά τουρνουά.

“Έχω μια ομάδα ανθρώπων η οποία με βοηθάει με αναλύσεις και νούμερα το βράδυ πριν. Είναι κάτι που κάνω πριν από κάθε αγώνα. Να έχω μια ιδέα σχετικά με το τι αρέσει στον αντίπαλό μου και πως του αρέσει να κινείται και να παίζει. Μετά έρχεται η προπονητική του πατέρα μου που είναι πάρα πολύ σημαντική. Ξεκινάω την ημέρα μου με πρωινό γύρω στις 09:30-10:00 και οι προπονήσει μου εξαρτώνται από την ώρα που έχω αγώνα. Προπονούμαι για περίπου μια ώρα όταν έχω παιχνίδι εκείνη την ημέρα.

Το πιο σημαντικό για μένα πριν μπω στον αγώνα είναι να έχω τους ηλεκτρολύτες μου, τα νερά και τις μπάρες μου. Όλα αυτά θα μου δώσουν ενέργεια για να μπορέσω να παίξω έναν αγώνα best of five. Χωρίς αυτά θα ήταν πολύ δύσκολα”.

 

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

 






tennis24.gr