Το Gazzetta κάνει την περίληψη της φετινής συναρπαστικής Elite League και περιμένει μία ακόμη καλύτερη διοργάνωση την επόμενη σεζόν.

Το φετινό πρωτάθλημα της Elite League ήταν από τα καλύτερα στην ιστορία του και ως επιστέγασμα αυτού ήρθε ο τρόπος με τον οποίο ολοκληρώθηκε. Το Final Four στο εντυπωσιακό κλειστό γήπεδο της ΑΕΚ έφερε περισσότερους από 8000 φίλους του μπάσκετ στις εξέδρες. Την πρώτη μέρα πέρασαν περίπου 5.000 συνολικά για να παρακολουθήσουν τους δύο ημιτελικούς.

Φίλαθλοι και των τεσσάρων ομάδων χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Και όχι δεν είναι λογικό διότι Μαρούσι και Τρίτωνας είχαν την υποστήριξη πιο ένθερμου κοινού.

Οι δύο αυτές ιστορικές ομάδες κέρδισαν το δικαίωμα να αγωνιστούν στην Basket League, έχουν τη διάθεση να το κάνουν και μένει να δούμε αν μπορούν κιόλας διότι στην παρούσα φάση υπάρχουν δεδομένες δυσκολίες.

Το πρωτάθλημα της Elite League αναβαθμίστηκε ξεκάθαρα. Η είσοδος των ξένων παικτών βοήθησε και στην ποιότητα, αλλά ταυτόχρονα «τράβηξε» προς τα πάνω και τους Ελληνες παίκτες σε μία προσπάθεια να εδραιωθούν στο παρκέ. Ακόμη κι η ουραγός Καβάλα έκανε την τίμια προσπάθειά της κερδίζοντας μεταξύ άλλων τον Ηρακλή και τον Παπάγο, ομάδες που διεκδικούσαν άνοδο και play-offs αντίστοιχα.

Η ΕΟΚ φρόντισε να δώσει σημαντική οικονομική σε όλες τις ομάδες. Αρχικά όλες έλαβαν το ποσό των 27.000 ευρώ από τα χρήματα που προέκυψαν από το στοίχημα. Επίσης όλες έβαλαν στα ταμεία τους 7.500 ευρώ από την ΕΟΚ λόγω της χορηγίας του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» ενώ έδωσε και χρηματικά μπόνους άνω των 200.000 ευρώ ως πριμοδότηση στις ομάδες που είχαν ως κύρια βάση νεαρούς παίκτες. Τέλος ανέλαβε με δικό της κόστος τηλεοπτικά τους αγώνες μέσω ενός δικτύου περιφερειακών καναλιών (η ΕΡΤ ήταν απούσα από το Final Four) καλύπτοντας γεωγραφικά όλη την Ελλάδα.

Εννοείται έγιναν και λάθη, εννοείται υπήρξαν και πράγματα τα οποία ενδεχομένως να μη λειτούργησαν με τον τρόπο που σκέφτονταν οι διοργανωτές. Για αυτό και του χρόνου ομοσπονδία και ομάδες θα συνεργαστούν εκ νέου προκειμένου να διορθωθούν και να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η Λίγκα.



gazzeta.gr