“Δεν ξέρω ακριβώς τι διαχείριση πρέπει να κάνεις στο gender fluidity” ομολογεί η Τζένη Θεωνά.

Με αφορμή πρόσφατα σχόλια της Μαίρης Συνατσάκη για τα έμφυλα στερεότυπα και τα μικρά παιδιά, η Τζένη Θεωνά εξέφρασε την προσωπική της άποψη στον αέρα της Ζωής Κρονάκη και του Δημήτρη Γιαγτζόγλου την Κυριακή στην ΕΡΤ.

“Έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να γίνεται μια πολύ μεγάλη συζήτηση γύρω από το gender fluidity και βλέπουμε στο εξωτερικό, κυρίως, πολλούς επώνυμους γονείς να κυκλοφορούν με τα παιδιά τους, αγοράκια ντυμένα με φούστες.

Δεν ξέρω ακριβώς τι διαχείριση πρέπει να κάνεις…

Ο αντίλογος είναι ότι τα παιδιά μπερδεύονται. Εμένα αυτό που κατά βάση με απασχολεί είναι να δημιουργήσεις ένα πλαίσιο στο οποίο το παιδί θα νιώθει απολύτως ελεύθερο να εκφραστεί με όποιο τρόπο του φαίνεται μεθαύριο φυσικό” εξομολογήθηκε, αρχικά, η όμορφη πρωταγωνίστρια.

“Αυτό βέβαια δεν είναι μικρό πράγμα και εύκολο και πρέπει να το παρατηρούμε από νεαρή ηλικία. Δηλαδή πως σιγά σιγά οι δικές μας προκαταλήψεις και τα δικά μας στερεότυπα, στα πιο μικρά και απλά πράγματα, μπορούν να μπουν μέσα.

Έχεις δηλαδή ένα αγοράκι που μπορεί να πάρει να δοκιμάσει τα παπούτσια σου, τις τσάντες σου… Αν εσύ πεις: “όχι, αυτά είναι κοριτσίστικα”… Όχι, εγώ δεν θα το πω αυτό” τόνισε ακόμα η Τζένη Θεωνά.

“Αν όμως δεν είμαστε έτοιμοι, πρέπει να γίνουμε. Γιατί έτσι συμβαίνει και υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μια ζωή κρυφή και δεν μπορούν να μοιραστούν την αλήθεια τους με την οικογένεια τους και είναι στα αλήθεια δυστυχείς” συμπλήρωσε, ακόμα, η Τζένη Θεωνά στην ψυχαγωγική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.

 

newsit.gr