Ο Lewis Hamilton επιβεβαίωσε πως η ανωτερότητα της Red Bull συνεχίζει “πέραν αμφισβήτησης”, με τον ίδιο να τερματίζει 2ος, πίσω από τον Max Verstappen στο Sprint του GP των ΗΠΑ.

Εκκινώντας 3ος, πίσω από τους Verstappen και Leclerc, ο οδηγός της Mercedes επωφελήθηκε της μάχης τους, περνώντας τον οδηγό της Ferrari όταν βγήκε στη Στροφή 1 με μικρότερο μομέντουμ.

Στη συνέχεια, παρά το γεγονός πως ο Βρετανός έμεινε για λίγους γύρους πίσω από τον διαχύτη της RB19, έχοντας DRS, δεν κατάφερε να απειλήσει, και εν τέλει τερμάτισε στο Sprint 9,4 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ιπτάμενο Ολλανδό.

Αν και ο Hamilton εκτίμησε πως οι αναβαθμίσεις που έφερε η ομάδα του στο Austin δουλεύουν, βοηθώντας τη Mercedes να φανεί βελτιωμένη μέχρι στιγμής σε αυτό το τριήμερο, τόνισε πως παραμένει έντονη η διαφορά που υπάρχει με τη Red Bull.

“Ήταν ωραίος αγώνας”, ξεκίνησε το σχόλιό του ο Hamilton. “Καλή εκκίνηση στη Στροφή 1, και μια όμορφη μάχη με τον Charles”.

“Ύστερα, προσπάθησα στην αρχή να βρεθώ κοντά στον Max. Αλλά ο ρυθμός τους είναι ανώτερος πέραν αμφισβήτησης αυτή τη στιγμή”.

“Χαίρομαι όμως που είμαστε λίγο πιο κοντά τους. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για να μπορέσουμε να ματσάρουμε τον ρυθμό αγώνα τους. Αλλά και πάλι, χαίρομαι πολύ που επέστρεψα στο βάθρο”.

Οι ελπίδες του Hamilton για ένα καλό αποτέλεσμα σήμερα, στον αγώνα της Κυριακής, τονώνονται από το γεγονός πως ο Verstappen θα εκκινήσει 6ος, έχοντας δει τον χρόνο του να διαγράφεται την Παρασκευή, λόγω παράβασης ορίων πίστας. Ωστόσο, ο οδηγός της Mercedes δεν αμφέβαλε πως ο πρωταθλητής έχει ξεκάθαρο στόχο τη νίκη.

“Εν τέλει, θεωρώ πως θα βρίσκεται ακριβώς από πίσω μας αργά ή γρήγορα, με βάση και τον ρυθμό που είχε σήμερα”, δήλωσε ο Hamilton. “Αλλά αυτό θα δώσει και καλές μάχες με τους Charles και Lando”.

“Όλοι μας είμαστε κοντά σε ρυθμό. Ελπίζω λοιπόν να έχουμε μεταξύ μας μια καλή μάχη. Και εάν καταφέρουμε να κρατήσουμε πίσω μας τον Max, αυτό θα είναι εκπληκτικό. Αν δεν τα καταφέρουμε όμως, κανένα πρόβλημα”.

Ο ίδιος ο Verstappen δήλωσε πως δεν ένιωσε ιδιαίτερη απειλή στο Sprint, έχοντας κλείσει με αγωνιστικό θράσος την πόρτα στον Leclerc κατά την εκκίνηση, παρά το γεγονός πως για λίγους γύρους είχε πίσω του με DRS τον Hamilton.

“Ήταν περίπου 8/9 δέκατα για μερικούς γύρους (η διαφορά με τον Hamilton), όμως αυτό το έλεγχα μέσω της ζώνης φρεναρίσματος”, ήταν το σχετικό σχόλιο του οδηγού της Red Bull.

“Το DRS, με πτέρυγες τόσης κάθετης δύναμης σε αυτή την πίστα, είναι αρκετά ισχυρό. Μόλις τον έβγαλα από το DRS, σταθεροποιηθήκαμε στον ρυθμό μας. Και θεωρώ πως το μονοθέσιο είχε καλό ρυθμό σήμερα”.

Θα καταφέρει άραγε ο Ολλανδός να φύγει νικητής και από το κυρίως πιάτο του αγώνα στο Austin σήμερα;


f1fan.gr