Η εξέλιξη της φετινής σεζόν πρόκειται για το “year 9” του Εμπίντ στην κορυφαία μπασκετική Λίγκα, ωστόσο ο δρόμος του μέχρι και την postseason του 2023 ήταν στρωμένος με αρκετά αγκάθια. Ξεκινώντας από τα χρόνια του Kansas, o θηριώδης πλέον σέντερ έπεσε πολύ γρήγορα… στα βαθιά, σε σημείο που σκέφτηκε νωρίς να αποχωρήσει. Πίσω στις πρώτες του κιόλας προπονήσεις με τη φανέλα του κολεγίου του, όπως αποκάλυψε μέσα από άρθρο του, ο Ταρίκ Μπλακ, senior συμπαίκτης του κάρφωσε με τέτοια δύναμη από πάνω του που του προκάλεσε αμφιβολίες για το κατά πόσο ήθελε να βρίσκεται μέσα σε αυτό το χώρο.

Άρχισε να αναζητά εισιτήρια επιστροφής για την πατρίδα του, συζήτησε με τον τότε προπονητή του το ενδεχόμενο να αφήσει στην άκρη τα μπασκετικά του προτού αυτά λερωθούν, όμως πείστηκε να δώσει στον νεαρό και ονειροπόλο Εμπίντ μία ακόμη ευκαιρία. Τα μεγάφωνα του Barclays Center τον Ιούνιο του 2014 επιφύλασσαν για εκείνον το Νο3 του draft και ο Εμπίντ φορούσε το καπέλο των Σίξερς και συστηνόταν στο “μεγάλο κοινό” μεταφέροντας το prospect του στα σαλόνια του ΝΒΑ. Ο 20χρονος rookie έξι μέρες νωρίτερα είχε περάσει την πόρτα του χειρουργείου ώστε να αποκαταστήσει τη ζημιά από το σπασμένο κόκαλο στο πόδι του.

Όσο ο Εμπίντ προσπαθούσε να ξεπεράσει τον χαμό του μικρότερου αδερφού του, Άρθουρ, που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον Οκτώβρη του ίδιου έτους στο Καμερούν, η δίψα του για την εξερεύνηση του ΝΒΑ παρέμενε εγκλωβισμένη στα σιδερένια κλουβιά του “πρέπει” στο διάστημα της αποοθεραπείας του. Ένας τραυματισμός και η υποτροπή του στάθηκαν ικανά να τον κρατήσουν μακριά από τα παρκέ τα πρώτα δύο χρόνια της καριέρας του και ενώ άπαντες αδημονούσαν να αντιληφθούν τα όρια του νεοφερμένου ταλέντου από το Καμερούν.





gazzeta.gr