Χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών θέλει να κρατήσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την πολύ δυνατή πρεμιέρα στο Μόντε Κάρλο, απέναντι στον Ρόμαν Σαφιούλιν.

Ο Σέρβος έκανε ένα τέλειο ματς και επικράτησε 6-1, 6-2 του 26χρονου Ρώσου, Νο46 στον κόσμο και δήλωσε πολύ χαρούμενος με την πρεμιέρα του στο πρώτο χωμάτινο Masters της σεζόν, ωστόσο προτίμησε να ρίξει τους τόνους ενόψει της πιο δύσκολης συνέχειας στη διοργάνωση.

“Είναι μια από τις καλύτερες εμφανίσεις μου στη σεζόν και τα τελευταία χρόνια εδώ στο Μόντε Κάρλο. Αυτό το τουρνουά είναι το πρώτο μεγάλο της χωμάτινης περιόδου και τα τελευταία 6-7 χρόνια δεν έχω καταφέρει να ξεκινήσω δυνατά εδώ. Πάντα δυσκολευόμουν σε αυτό το τουρνουά” είπε αρχικά ο Νόλε ο οποίος έχει δύο τίτλους στο Πριγκιπάτο, ο τελευταίος εκ των οποίων το 2015. Έκτοτε, σε εφτά συμμετοχές δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τον προημιτελικό γύρο ενώ πέρυσι αποκλείστηκε στους “16” από τον Λορένζο Μουζέτι.

“Είναι μια υπέροχη αρχή. Ας μην προτρέχουμε και δημιουργήσουμε μεγάλες προσδοκίες. Είναι μόνο ένας αγώνας, αλλά όπως ένιωσα, είμαι πραγματικά ευχαριστημένος. Είναι μόνο η αρχή του τουρνουά. Είναι ένα ματς. Ελπίζω να δουλέψω αύριο για να διατηρήσω αυτόν τον ρυθμό και τη συγκέντρωση, προφανώς θα προσπαθήσω να αποδώσω το ίδιο καλά στο δεύτερο ματς όπως έκανα σήμερα” πρόσθεσε.

Ήταν η 9η νίκη σε 12 παιχνίδια στη σεζόν (9-3) για τον 36χρονο Σέρβο ο οποίος στον 3ο γύρο θα αντιμετωπίσει ξανά τον Λορένζο Μουζέτι που το βράδυ κέρδισε τον Άρθουρ Φις και σφράγισε το ραντεβού με το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στη φάση των “16” του Μόντε Κάρλο την Πέμπτη.

Πριν γίνει γνωστός ο αντίπαλός του, ο Τζόκοβιτς ρωτήθηκε για το αν φοβάται τους Ιταλούς παίκτες μετά τις δύο σερί ήττες φέτος από τον Γιάνικ Σίνερ στα ημιτελικά του Australian Open και τον Λούκας Ναρντί στον εναρκτήριο αγώνα του στο Indian Wells Masters.

“Δεν φοβάμαι τίποτα και κανέναν, αλλά πραγματικά ελπίζω να έχω την ευκαιρία να τον ξαναπαίξω εδώ. Είναι προφανώς ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες στο χώμα και διαθέτει ένα πολύ όμορφο backhand με το ένα χέρι. Είναι πολύ αθλητικός. Μπορεί να κάνει πολλά σπουδαία πράγματα. Είναι ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους νέους παίκτες όχι μόνο από την Ιταλία, αλλά γενικά για τον κόσμό” είπε ο Τζόκοβιτς, ο οποίος προηγείται του Μουζέτι με 3-1 στο Head 2 Head.

 

 

MONTE CARLO MASTERS DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-1h)

 





tennis24.gr