Το παραμυθένιο ταξίδι που ξεκίνησε από τα προκριματικά συνεχίζεται για τον Ντόμινικ Στρίκερ, ο οποίος μετά τους Αλεξέι Πόπιριν και Στέφανο Τσιτσιπά κέρδισε και τον Μπενζαμά Μπονζί με 2-6, 7-5, 7-6(4), 3-6, 6-2 μετά από 3 ώρες και 26 λεπτά και εξασφάλισε την πρόκριση σε 4ο γύρο Grand Slam για πρώτη φορά στην καριέρα του! 

Με αυτή τη νίκη ο 21χρονος αριστερόχειρας έγινε ο μόλις 2ος Ελβετός από την εποχή των όπεν που φτάνει στη φάση των “16” σε Grand Slam έχοντας ξεκινήσει από τα προκριματικά, μετά από τον Λορέντζο Μάτα (Wimbledon 1999) με τους δύο Ελβετούς να έχουν κοινό παρονομαστή ότι στην πορεία τους μέχρι τον 4ο γύρο απέκλεισαν παίκτη της πρώτης 10άδας. 

Ο Ελβετός τελείωσε το ματς με 14 άσους (3 διπλά λάθη), σημείωσε 59 winners, υπέπεσε σε 55 αβίαστα λάθη, ενώ αυτή τη φορά ήταν πιο αποτελεσματικός στις ευκαιρίες για break έχοντας 6/8 break-points. 

Το παιχνίδι ωστόσο δεν ξεκίνησε καλά για τον Στρίκερ, με τον Μπονζί να κατακτά τα 4 πρώτα games (4-0) έχοντας σπάσει ήδη δύο φορές το service του Ελβετού, ο οποίος στο 1ο set δεν βρήκε πρώτο service (33%), γεγονός που τον υποχρέωσε να παίξει με το δεύτερο (6/18). 

Από εκεί και πέρα ο Μπονζί, που παραχώρησε μόλις έναν πόντο πίσω από το πρώτο service, έφτασε στην κατάκτηση με 6-2, κάνοντας το 1-0. 

Στο 2ο set το 33% στο πρώτο service έγινε 58% με τον Στρίκερ να κερδίζει το 80% των πόντων (20/25) την ίδια ώρα που ο Γάλλος δεν μπορούσε με τη σειρά του να βρει εύκολα πρώτο service (42%). 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έρθει το πρώτο break του Στρίκερ στον αγώνα (5-3), με τον Μπονζί ωστόσο να απαντάει άμεσα σβήνοντας διπλό set-point του Στρίκερ και επιστρέφοντας από το 40/15 μειώνοντας σε 5-4, ενώ στη συνέχεια με εύκολο hold ισοφάρισε σε 5-5. 

Αυτό ήταν όμως και το τελευταίο κερδισμένο game για τον Γάλλο στο set με τον Ελβετό να κερδίζει τα επόμενα 2 games και με 7-5 να ισοφαρίζει σε 1-1. 

Στο 3ο σκέλος της αναμέτρησης ο Στρίκερ προηγήθηκε τρεις φορές με break (2-0, 3-1, 5-3), αλλά και τις 3 ο Μπονζί είχε απάντηση (2-1, 3-2, 5-4) οδηγώντας στη συνέχεια το set σε tie-break. Εκεί ο Στρίκερ πήρε προβάδισμα με 4/1 και 6/2 για να κλείσει και το 3o set (7/4) κάνοντας το 2-1. 

Ο Μπονζί όμως κατάφερε να ισοφαρίσει και να πάει το ματς σε 5ο set, καθώς μ’ ένα break στο 6ο game του 4ου set (4-2) ο Γάλλος κατάφερε να κρατήσει το βελτιωμένο σε εκείνο το σημείο service του και να φτάσει στο 6-3 και το 2-2. 

Το decider set ξεκίνησε με τον Μπονζί να πιέζει το service του Στρίκερ, ο οποίος “έσβησε” και τα 2 break-points του Γάλλου παίρνοντας προβάδισμα με 1-0. Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει ο Μπονζί σε εκείνο το σημείο το έκανε ο Στρίκερ λίγο αργότερα φτάνοντας σε break (3-1) μετά από ένα service-game με αρκετά λάθη για τον Μπονζί.

Ο Στρίκερ “εξαργύρωσε” το break κάνοντας το 4-1 και λίγο αργότερα το 5-2 με τον Μπονζί να παίρνει τις μπάλες στα χέρια για να παραμείνει στο τουρνουά, για να έρθει το 6ο break από την πλευρά του Στρίκερ με τον Ελβετό να παίρνει τη 2η σερί νίκη του στα 5 set και την πρόκριση στους “16” του US Open για πρώτη φορά στην καριέρα του εκεί όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Τέλορ Φριτς και Γιακούμπ Μένσελικ. 

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW | OPP (-7h)






tennis24.gr