Παρών στον τέταρτο γύρο του US Open θα είναι ο Αντρέι Ρούμπλεφ. Ο Ρώσος τενίστας επικράτησε του Αρτούρ Ριντερνέ με 3-6, 6-3, 6-1, 7-5 και πανηγύρισε την πρόκριση στους “16” της διοργάνωσης.

Ο 25χρονος τενίστας ξεκίνησε αρκετά νωθρά το παιχνίδι, κάνοντας αρκετά λάθη και κακές επιλογές. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε με άρτιο τρόπο ο Γάλλος αντίπαλός του και με δύο breaks σε 6ο και 8ο game έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση του πρώτου set. Ο Γάλλος δέχθηκε break back από τον Ρώσο, αλλά κατάφερε να κάνει το 6-3 και ν’ ανοίξει το σκορ.

Στο επόμενο set, ο Ρούμπλεφ κατεύνασε τα νεύρα του και με πιο ορθολογικό τένις διατήρησε τα services του ψάχνοντας την κατάλληλη στιγμή για break. Η ευκαιρία αυτή του εμφανίστηκε στο 6ο game, όταν βρέθηκε με διπλό break point το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Αυτό το break έκανε τη διαφορά στο δεύτερο set με τον Ρώσο να φέρνει στα ίσα το παιχνίδι.

Το κερδισμένο δεύτερο set έφερε τον Ρούμπλεφ σε beast mode! Ο Ρώσος δεν άφησε κανένα  περιθώριο στον αντίπαλό του για… ανάσες και με συνοπτικές διαδικασίες πήρε για πρώτη προβάδισμα στον αγώνα. Ο ίδιος έχασε μόλις ένα game και στη συνέχεια με 6-0 σερί έκανε το 6-1.

Η άμεση ανατροπή στα set ανάγκασε τον Γάλλο να ανεβάσει ρυθμό και να γίνει ανταγωνιστικότερος. Πράγματι, σε σχέση με το τρίτο set o Ριντερνέ ήταν καλύτερος με τις μπάλες στα χέρια, ωστόσο το ίδιο αποτελεσματικός ήταν και ο Ρούμπλεφ. Στο 10ο game ο Γάλλος γλίτωσε τρεις φορές από break/match point, όμως δύο game αργότερα ο Ρώσος δεν… συγχώρεσε.

Ο Ρούμπλεφ στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Τζακ Ντρέιπερ. Ο Άγγλος επικράτησε του Μάικλ Μο με 6-4, 6-2, 3-6, 6-3.

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW | OPP (-7h)



tennis24.gr