Από τη στιγμή που δεν του πέρασε από το μυαλό η σκέψη για παραίτηση, τότε η ΑΕΛ συνεχίζει να πορεύεται μαζί με τον Φινλανδό κόουτς, Τόνι Κόσκελα.

Ο τεχνικός ηγέτης της ΑΕΛ μιλώντας μετά τη βαριά ήττα από τον συμπολίτη Άρη με 0-4, σε μία από τις απαντήσεις του στη δημοσιογραφική διάσκεψη που ακολούθησε του αγώνα, επισήμανε ότι δεν έχει σκεφτεί να παραιτηθεί προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «Στη ζωή πρέπει να συνεχίσεις και να παλεύεις».

Ο Τόνι Κόσκελα ανακοινώθηκε από την ΑΕΛ τη 15η Οκτωβρίου ως ο διάδοχος του Χρίστου Χαραλάμπους. Είναι στον πάγκο των γαλαζοκιτρίνων από την 8η αγωνιστική. Σε 6 ματς με Κόσκελα στον πάγκο η ΑΕΛ έχει 2 νίκες (εντός με Οθέλλο και Καρμιώτισσα) και 4 ήττες (εκτός με Νέα Σαλαμίνα, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και εντός με Άρη).

Βλέποντας στο τελευταίο παιχνίδι μία ΑΕΛ να μην… υπάρχει στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της στο «ΆλφαΜέγα Stadium» απέναντι στον συμπολίτη, πρωταθλητή, Ευρωπαίο Άρη, η μουρμούρα, η κριτική των φιλάθλων αγγίζει για τα καλά και τον ίδιον τον Φινλανδό κόουτς για την άσχημη πορεία της Λεμεσιανής ομάδας.

Δεν ήταν και λίγοι αυτοί που βλέποντας το βιογραφικό του ερχόμενος από τη Φινλανδία στην ΑΕΛ, να έχουν ελπίδες ότι κάτι το καλό θα γίνει, θα φτιαχτεί η κατάσταση, θα πάρει μπρος η ομάδα. Αντί αυτού, στα 6 αυτά παιχνίδια και κυρίως στο πιο πρόσφατο, το τελευταίο με τον Άρη, η ΑΕΛ παρουσίασε μία… τραγική εικόνα. Απείθαρχη, πολλά λάθη, ασύνδετη, ανήμπορη, ανίκανη να δημιουργήσει έστω κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία, ήταν ένα… χάλι.

Στο ότι δεν σηκώνει τα χέρια ο Τόνι Κόσκελα και να υποβάλει την παραίτηση του αυτό λέει κάτι, ότι πιστεύει ότι κάτι μπορεί να διορθώσει. Λέγοντας «στη ζωή πρέπει να συνεχίσεις να παλεύεις», γεννιέται το ερώτημα, με ποια εφόδια θα συνεχίσεις, πως θα μπορέσεις διαφορετικά να διορθώσεις αυτό το… έκτρωμα που παρουσιάζεται στο γήπεδο, πως θα κερδίσεις το αποδυτήριο, τους παίκτες, από τη στιγμή που υπάρχουν ποδοσφαιριστές απαθείς, να κάνουν αψυχολόγητες κινήσεις, να «κρεμάνε» την ομάδα.

Καλά τα λόγια, αλλά πιο καλές είναι οι… πράξεις! Η σημερινή ΑΕΛ δεν θέλει λόγια και υποσχέσεις, αλλά έργα, πράξεις!



gazzeta.gr