Για τον Κάρλος Αλκαράθ μίλησε ο πρώην No1 του κόσμου, Αντρέ Αγκάσι, με αφορμή τον αγών επίδειξης που έδωσε με τον Ράφα Ναδάλ στο Λας Βέγκας, αλλά και την αγωνιστική του εικόνα το τελευταίο διάστημα.

Ο 53χρονος Αμερικανός εκθείασε το στυλ παιχνιδιού του Νο2 του κόσμου, ανέφερε τις αρετές του στο κορτ, αλλά και τις αδυναμίες του στο στατικό κομμάτι. Είπε πως δε ξέρει αν έχει αντιληφθεί ο 20χρονος Ισπανός που πρέπει να βασίζεται στις κρίσιμες στιγμές, ωστόσο είναι σίγουρος πως θα το βρει άμεσα.

“Μου αρέσει πολύ το παιχνίδι του, και συγκεκριμένα οι κινήσεις του στο χώρο. Κυριολεκτικά πετάει, η δυναμική και η ικανότητά του να χρησιμοποιεί τη γεωμετρία συνδυαστικά με τον ρυθμό του, μπορεί να του δώσει ότι χρειάζεται στο κορτ.

Ανησυχώ μερικές φορές όταν είναι στη στατική πλευρά. Όταν δεν χρειάζεται να κινείται στο κορτ, και έτσι δε ξέρει μερικές φορές πού να κατευθύνει αυτή την ενέργεια. Τοποθετείται λίγο νωρίς, δεν έχει ακριβώς την ίδια πεποίθηση για το που να χτυπήσει, και χάνει τον έλεγχο του πόντου.”

“Όλοι οι σπουδαίοι τενίστες γνωρίζουν σε τι βασίζεται το παιχνίδι τους, και βασίζονται σ’ αυτό στις κρίσιμες στιγμές. Εξακολουθώ να αναρωτιέμαι αν ο Κάρλος έχει καταλάβει σε τι βασίζεται, ώστε για να δημιουργήσει αυτή τη σταθερή πίεση στον αντίπαλό του.

Μπορεί να σερβίρει εξαιρετικά, να επιστρέψει δύσκολα χτυπήματα, μπορεί να τα κάνει όλα. Θα το βρει, είμαι σίγουρος, είναι μόνο 20 χρονών. Και θα είναι τέλειο όταν επιτέλους το κάνει. Ελπίζω να γίνει σύντομα αυτό, και να έχει και διάρκεια.”



tennis24.gr