Πλήθος προσωπικοτήτων από τον χώρο του πολιτισμού, της τέχνης, της οικονομίας και της πολιτικής, Πελάτες και Στελέχη της Τράπεζας παρευρέθηκαν στην εκδήλωση εγκαινίων της Έκθεσης για τα 50 χρόνια της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank, με τίτλο «Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ».

Ο Βασίλης Ψάλτης, CEO Ομίλου ALPHA BANK δήλωσε: «Όταν ο Γιάννης Κωστόπουλος ξεκίνησε τη Συλλογή αυτή είχε ήδη οραματιστεί την πορεία της, με γνώμονα κυρίως τη διάσωση και την ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου. Χάρη στη δική του έμπνευση και φροντίδα, η μικρή αρχικά ιδιωτική συλλογή εξελίχθηκε, μέσα από την απόκτηση και τον επαναπατρισμό αρχαίων νομισμάτων, σε αυτό που είναι σήμερα: μία από τις σημαντικότερες νομισματικές συλλογές στον κόσμο, με 11.000 αρχαία νομίσματα».

Η Δρ Δήμητρα Τσαγκάρη, Επιμελήτρια Νομισματικής Συλλογής ALPHA BANK, σημείωσε: «Η συλλογή της Alpha Bank που συμπληρώνει 50 χρόνια δυναμικής παρουσίας στο παγκόσμιο νομισματικό γίγνεσθαι, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της εθνικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

H Alpha Bank στηρίζοντας την ισότιμη πρόσβαση όλων των συμπολιτών μας στα πολιτιστικά δρώμενα, διασφάλισε η Έκθεση να είναι προσβάσιμη και σε άτομα με προβλήματα όρασης και κινητικές δυσκολίες.



megatv.com