O Κάσπερ Ρουντ χρειάστηκε να επιστρέψει μετά από το βαρύ 1-6 του 1ου set κόντρα στον Χιλιανό Κριστιάν Γκαρίν, με τον Νορβηγό να κάνει την ανατροπή με 1-6, 6-2, 6-2 σε μία ώρα και 41 λεπτά εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Αμβούργου. 

Για τον Νο4 του κόσμου, αυτή ήταν η 28η νίκη τη φετινή σεζόν, αλλά και την 11η στα τελευταία 13 παιχνίδια σε χωμάτινη επιφάνεια. 

Ο Ρουντ δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι δείχνοντας να αισθάνεται άβολα από τη θέση του service κερδίζοντας μόλις 10 πόντους, απέναντι στον Χιλιανό ο οποίος με 3 break (3/6), αλλά και παραχωρώντας μόλις 5 πόντους από το δικό του service να παίρνει προβάδισμα με 1-0. 

Από εκεί και πέρα ο Γκαρίν κατάφερε να πάρει μόλις 4 games στα επόμενα 2 set με τον Ρουντ να σημειώνει από 2 break σε κάθε set, ενώ έχοντας βελτιώσει το service του έσβησε και τις 5 ευκαιρίες (συνολικά) για break του αντίπαλου φτάνοντας στη νίκη. 

Στα προημιτελικά ο Νο1 του ταμπλό θα αντιμετωπίσει τον Γάλλο Άρθουρ Φις, ο οποίος με τη σειρά του επικράτησε του Σέρβου Ντούσαν Λάγιοβιτς με straight sets. 

Αντίθετα ο Νο2 του ταμπλό και νικητής του Μπάσταντ την περασμένη εβδομάδα, Αντρέι Ρούμπλεφ, κατάφερε να πάρει μόλις 4 games απέναντι στον εξαιρετικό Γερμανό και Νο61 του κόσμου, Ντάνιελ Αλτμάιερ που επικράτησε με το επιβλητικό 6-2, 6-2 σε μόλις 75 λεπτά. 

Ο Ρούμπλεφ, ο οποίος στην πρεμιέρα του είχε σβήσει 3 match-points κέρδισε μόλις το 50% πίσω από το πρώτο service, ενώ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί καμία από τις δύο ευκαιρίες για break που του παρουσιάστηκαν στο παιχνίδι. 

Από την πλευρά του ο Αλτμάιερ έχασε μόλις 4 πόντους από το πρώτο service (23/27), ενώ έσπασε 4 φορές το service του Ρώσου και Νο7 του κόσμου, σημειώνοντας την 2η νίκη του κόντρα σε top-10 παίκτη μέσα στη σεζόν μετά από εκείνη στο Roland Garros απέναντι στον Γιάνικ Σίνερ. 

Στα προημιτελικά ο Γερμανός θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Γιάνικ Χάνφμαν και Ζιζένγκ Ζάνγκ.

HAMBURG EUROPEAN OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-1h)






tennis24.gr