O Αλεξάντερ Ζβέρεφ ολοκλήρωσε την εξαιρετική του πορεία στο 500άρι τουρνουά του Αμβούργου με τον Γερμανό να επικρατεί στον τελικό του Λάσλο Τζέρε με 7-5, 6-3 μέσα σε μία ώρα και 50 λεπτά κατακτώντας τον 1ο τίτλο στην καριέρα του στο γερμανικό όπεν, αλλά και τον 20ο συνολικά στο Tour. 

Παράλληλα ο Ζβέρεφ έσπασε την κατάρα 30 ετών για τους Γερμανούς στο συγκεκριμένο τουρνουά, καθώς έγινε ο πρώτος που κατακτά τον τίτλο στη διοργάνωση (στην εποχή των όπεν) μετά από το 1993 και τον Μίκαελ Στιχ. 

Σε όλη την πορεία του μέχρι την κατάκτηση του τίτλου, ο Ζβέρεφ δεν έχασε set και έγινε ο 5ος παίκτης φέτος που κερδίζει τίτλο χωρίς να χάσει set μετά τους Γιανίκ Σίνερ (Μονπελιέ), Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Ντουμπάι), Κάρλος Αλκαράθ (Indian Wells, Βαρκελώνη) και Φράνσις Τιάφο (Χιούστον).

Μπορεί το service του Γερμανού να μην κυμάνθηκε σε επίπεδα του προημιτελικού και του ημιτελικού, ωστόσο ο Ζβέρεφ έδειξε συνέπεια τελειώνοντας το ματς με 77% πίσω από το πρώτο service, έσβησε τα 4/5 break-points του Τζέρε, ενώ ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 4 ευκαιρίες για break. 

Το 1ο set πήρε “φωτιά” στο 9ο game με τον Ζβέρεφ να σβήνει 4 break-points του Τζέρε διατηρώντας το προβάδισμα με 5-4. Ό,τι δεν έκανε ο Σέρβος σε εκείνο το σημείο το έκανε ο Ζβέρεφ την κατάλληλη στιγμή και με μία εκπληκτική λόμπα πήρε το break και το set με 7-5 κάνοντας το 1-0. 

Στο 2ο σκέλος του τελικού ο Ζβέρεφ βρήκε και πάλι πρώτος break (3-1) και με εύκολο hold έκανε το 4-1. Ωστόσο, αυτή τη φορά ο Τζέρε είχε χρόνο να αντιδράσει και με το μοναδικό του break στο παιχνίδι μείωσε σε 4-3, όμως ο Ζβέρεφ με νέο break αμέσως μετά πήρε και πάλι προβάδισμα 2 games (5-3) και τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς κάτι που έκανε με εύκολο hold. 

Με τη νίκη αυτή ο Ζβέρεφ ανέβηκε 3 θέσεις στην κατάταξη της ATP και από την Δευτέρα θα βρίσκεται στο Νο16 του κόσμου. 

HAMBURG EUROPEAN OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (-1h)






tennis24.gr