H νίκη του Γιάνικ Σίνερ επί του Νόβακ Τζόκοβιτς το βράδυ της Τρίτης, αλλά και η εγκατάλειψη του Στέφανου Τσιτσιπά στην αναμέτρηση με τον Χόλγκερ Ρούνε έχουν κάνει το Green Group άνω κάτω όσον αφορά τα δύο εισιτήρια που δίνουν την πρόκριση για τα ημιτελικά των φετινών ATP Finals. 

Μέσα στα 7 σενάρια που προκύπτουν από την τελευταία ημέρα του ομίλου, στα τρία (ή τέσσερα) από αυτά μπορεί να μείνει εκτός συνέχειας ο κάτοχος του τίτλου Νόβακ Τζόκοβιτς και σε ένα (ή δύο) από αυτά να αποκλειστεί ο Γιάνικ Σίνερ παρά τις δύο μεγάλες νίκες του κόντρα σε Τσιτσιπά και Τζόκοβιτς. 

Πάμε να δούμε λοιπόν τι μπορεί να συμβεί την τελευταία ημέρα στο Green Group και ποιοι συνδυασμοί αποτελεσμάτων θα δώσουν τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλο. 

  1. Ανεξάρτητα από το σκορ, αν ο Τζόκοβιτς κερδίσει τον Χουρκάτς και ο Σίνερ κερδίσει τον Ρούνε, τότε ο Σίνερ βγαίνει 1ος στον όμιλο και ο Τζόκοβιτς περνάει ως 2ος. 
  2. Ανεξάρτητα από το σκορ, αν ο Χουρκάτς κερδίσει τον Τζόκοβιτς και ο Σίνερ κερδίσει τον Ρούνε, τότε ο Σίνερ βγαίνει 1ος στον όμιλο και ο Τζόκοβιτς περνάει ως 2ος.
  3. Ανεξάρτητα το σκορ, αν ο Χουρκάτς κερδίσει τον Τζόκοβιτς και ο Ρούνε κερδίσει τον Σίνερ, τότε ο Ρούνε βγαίνει 1ος στον όμιλο και ο Σίνερ περνάει ως 2ος.
  4. Αν ο Τζόκοβιτς κερδίσει τον Χουρκάτς στα 2 sets (2-0) και ο Ρούνε κερδίσει τον Σίνερ στα 2 sets (2-0), τότε ο Ρούνε βγαίνει 1ος στον όμιλο και ο Τζόκοβιτς περνάει ως 2ος.
  5. Αν ο Τζόκοβιτς κερδίσει τον Χουρκάτς στα 2 sets (2-0) και ο Ρούνε κερδίσει τον Σίνερ στα 3 sets (2-1), τότε η κατάταξη στον όμιλο θα καθοριστεί από το ποσοστό (%) των κερδισμένων games.
  6. Αν ο Τζόκοβιτς κερδίσει τον Χουρκάτς στα 3 sets (2-1) και ο Ρούνε κερδίσει τον Σίνερ στα 2 sets (2-0), τότε ο Ρούνε βγαίνει 1ος στον όμιλο και ο Σίνερ περνάει ως 2ος.
  7. Αν ο Τζόκοβιτς κερδίσει τον Χουρκάτς στα 3 sets (2-1) και ο Ρούνε κερδίσει τον Σίνερ στα 3 sets (2-1), τότε ο Ρούνε βγαίνει 1ος και ο Σίνερ περνάει ως 2ος.



tennis24.gr