Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι είχαν επαφές με τέσσερις διακινητές στην Τουρκία, ενώ φαίνεται πως συμμετείχαν σε τουλάχιστον 12 περιπτώσεις όπου αλλοδαποί πέρασαν στην Ελλάδα παράνομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πέντε συνοριοφύλακες είναι ντόπιοι, από την ευρύτερη περιοχή του Διδυμοτείχου και εργάζονται στην υπηρεσία συνοριακής φύλαξης Διδυμοτείχου.

Η χλιδάτη ζωή των πέντε συνοριοφύλακων έβαλε σε περιέργεια τους συμπολίτες τους, οι οποίοι είχαν δει κάποιες ξαφνικές αγορές που τους έβαλαν σε υποψίες. Κάποιοι από τους συνοριοφύλακες προχώρησαν σε αγορά πολλών στρεμμάτων χωραφιών και ακριβώς γεωργικών μηχανημάτων, ενώ άλλοι έκαναν αφορές αυτοκινήτων.

Μάλιστα, βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά στα σπίτια των συνοριοφυλάκων, τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Συγκεκριμένα, σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους εντοπίστηκαν 26.550 ευρώ, 59 κινητά τηλέφωνα, 12 power banks, 2.120 δολάρια Αμερικής, 850 λίρες Τουρκίας, 23 λίρες Αγγλίας, 77 Lei Ρουμανίας, πλήθος χαρτονομισμάτων από χώρες της Ασίας και μία τραπεζική κάρτα.

«Δεν θέλουμε καμία ανοχή σε επίορκους αστυνομικούς και συνοριακούς φύλακες. Είναι ξεκάθαρο αυτό, είναι καταδικαστέο απ’ όλους», είπε στο MEGA ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρελάς.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αποκαλύψεις για τη δράση των πέντε συνοριοφυλάκων έγινε μετά από καταγγελία συναδέλφου τους, ενώ οι πολύμηνες παρακολουθήσεις των Αρχών έφεραν στο φως αποκαλυπτικές συνομιλίες και οδήγησαν στη συγκέντρωση στοιχείων που χρειάζονταν για τη σύλληψή των πέντε κατηγορούμενων.megatv.com