Ο Γουίλιαμ Έιβερι επέστρεψε στο φημισμένο Duke πριν από δύο χρόνια προκειμένου να… καθίσει ξανά στα θρανία και να αποφοιτήσει όντας 44 ετών!

Ο Αμερικανός είχε πλούσια ευρωπαϊκή καριέρα. Μάλιστα είχε επιλεγεί και στο νούμερο «14» του draft το 1999 ωστόσο στο ΝΒΑ δεν έκανε καριέρα. Έμεινε τρία χρόνια στους Τίμπεργουλβς και έκτοτε ξεκίνησε την περιπλάνησή του στην Ευρώπη ώσπου και έριξε τους τίτλους τέλους στην καριέρα του το 2011.

Αν μη τι άλλο είναι ιδιαίτερα γνωστός στο ελληνικό μπάσκετ καθώς είχε αγωνιστεί σε πέντε διαφορετικές ομάδες. Αρχικά για τον Μακεδονικό το 2003, στη συνέχεια στον Πανιώνιο τη σεζόν 2005-06 ενώ ακολούθησαν η ΑΕΚ (2007-08), τα Τρίκαλα (2008-09) και ο ΠΑΟΚ. Ο Γουίλιαμ Έιβερι θέλησε να επιστρέψει στο διάσημο Duke προκειμένου να συνεχίσει τις σπουδές που είχε αφήσει στην μέση το καλοκαίρι του 1999.

Και τα κατάφερε! Στα 44 χρόνια του κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο πτυχίο και να κάνει υπερήφανο και τον θρυλικό Μάικ Σιζέφσκι, ο οποίος και αποτέλεσε τον πρώτο του μέντορα στο Πανεπιστήμιο.



gazzeta.gr