Την ευκαιρία να παίξει ένα ακόμη ματς μπροστά στους δικούς του ανθρώπους, πιθανότατα στην τελευταία του παρουσία στο Mutua Madrid Open, θα έχει ο Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος δεν αντιμετώπισε προβλήματα στην πρεμιέρα του στη Μαδρίτη κόντρα στον 16χρονο Ντάργουιν Μπλαντς.

Ο 37χρονος Ισπανός χρειάστηκε μόλις 64 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο του κατά 21 χρόνια και 117 ημέρες αντιπάλου του και σφράγισε το πολύ πιο απαιτητικό ματς με τον 10-Άλεξ ντε Μινόρ στο 2ο γύρο της διοργάνωσης.

“Σήμερα έπαιξα με έναν αντίπαλο που έχει σπουδαίο μέλλον μπροστά του, όμως σήμερα έκανε πολλά λάθη. Απλά προσπάθησα να μείνω εκεί, να είμαι σταθερός συνέχεια, χωρίς να πάρω πολλά ρίσκα. Δούλεψε καλά. Είμαι χαρούμενος που πέρασα και του εύχομαι ότι καλύτερο για το μέλλον” είπε ο Ναδάλ ο οποίος δεν χρειάστηκε να σώσει κανένα break point του Μπλαντς στο ματς.

Πλέον, ο Ράφα έχει ρεκόρ 4-2 στη φετινή σεζόν, αγωνιζόμενος μόλις στο τρίτο του τουρνουά μέσα στο 2024, μετά το Μπρισμπέιν και τη Βαρκελώνη.

Ο Ναδάλ δήλωσε χαρούμενος που είχε την ευκαιρία να παίξει ξανά σε ένα από τα αγαπημένα του courts, μπροστά στους δικούς του ανθρώπους και υπογράμμισε ότι θα πάει βήμα-βήμα στη συνέχεια της χωμάτινης σεζόν.

“Σημαίνει πολλά για μένα να μπορώ να βρίσκομαι ξανά σε αυτό το court, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του κοινού. Προσπαθώ να απολαύσω κάθε στιγμή. Αύριο θα έχω μια ακόμη ημέρα προπονήσεων και μετά θα είμαι στο γήπεδο ξανά. Αυτό με κάνει να αισθάνομαι υπέροχα.

“Σήμερα είμαι ικανός να δίνω το 100% μερικές στιγμές, 60% κάποιες άλλες και 70% κάποιες άλλες. Αν μπορέσω να ανεβάσω το τένις μου σε πιο σταθερά επίπεδα, όλα μπορούν να συμβούν στο μέλλον. Αν όχι, δεν έχει και πολύ νόημα όλο αυτό. Σήμερα, δεν δοκίμασα πολύ το σώμα μου. Έπαιξα ένα καλό ματς και έκανα ότι χρειαζόταν. Έπαιξα με έναν αντίπαλο που έκανε πολλά λάθη και δεν είναι ακόμα σταθερός” είπε ο Ράφα ο οποίος το Σάββατο θα έχει ένα πολύ δυνατό τεστ κόντρα στο Νο10 του ταμπλό, Άλεξ ντε Μινόρ από τον οποίον είχε ηττηθεί πριν μερικές ημέρες στη Βαρκελώνη.

Ο 16χρονος Ντάργουιν Μπλαντς που προπονείται στην ακαδημία του Χουάν Κάρλος Φερέρο στo Αλικάντε, υπέπεσε σε πολλά αβίαστα λάθη (27 εκ των οποίων 20 με το forehand του) και παραδέχθηκε ότι δεν μπόρεσε να βγάλει τον καλό του εαυτό στο court.

“Δεν ήταν η καλύτερή μου μέρα. Ένιωθα ότι δεν μπορούσα να βγάλω τον καλύτερό μου εαυτό. Όμως, προφανώς και ήταν μια πολύ καλή εμπειρία. Είμαι πολύ χαρούμενος που έπαιξα με τον Ράφα σε αυτό το γήπεδο. Πολλά παιδιά της ηλικίας μου δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή οπότε είμαι τυχερός που βίωσα κάτι τέτοιο” είπε ο 16χρονος, Νο1028 στον κόσμο και Νο10 στα juniors (πρώην Νο4).

 

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)

 



tennis24.gr