Ούτε ο δυναμικός Μπεν Σέλτον κατάφερε να ανακόψει την αήττητη πορεία του Γιάνικ Σίνερ μέσα στο 2024, με τον Ιταλό να φεύγει νικητής από το βραδινό ματς στο Stadium 1 και να παίρνει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του BNP Paribas Open, όπου τον περίμενε ο Γίρι Λεχέτσκα.

Ο 22χρονος, Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης, δυσκολεύτηκε μόνο στο εναρκτήριο σετ και με 7-6(4), 6-2 επί του αριστερόχειρα Αμερικανού, σημείωσε την 18η συνεχόμενη νίκη του στη χρονιά, συνεχίζοντας και την πίεση προς τον Κάρλος Αλκαράθ στη 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

 

Παράλληλα, αυτή ήταν η 150η νίκη σε hard court (150-46) για τον Γιάνικ Σίνερ ο οποίος γίνεται ο πρώτος τενίστας γεννημένος μετά το 2000 που το καταφέρνει.

“Ήξερα ότι κόντρα στον Μπεν, δεν θα έχει ρυθμό το ματς. Είμαι πολύ υπερήφανος με τον εαυτό μου για τον τρόπο που έπαιξα. Απλά προσπάθησα να μείνω αισιόδοξος. Υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές, ειδικά στο 1ο σετ. Είμαι χαρούμενος που το κέρδισα και μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση για το 2ο” είπε ο Σίνερ.

Από ένα break πέτυχαν οι δύο νεαροί τενίστες στο 1ο σετ, με τον Ιταλό να προηγείται 3-2 και τον Σέλτον να μην επιτρέπει στον αντίπαλό του να σερβίρει για το προβάδισμα, ισοφαρίζοντας σε 5-5 games.

Ο Σίνερ ξεκίνησε δυνατά το tie break, παίρνοντας προβάδισμα με 4-1 όμως και πάλι ο Σέλτον κατάφερε να αντιδράσει, ισοφάρισε (4-4) και ο Ιταλός με τρεις σερί πόντους, έκλεισε το εναρκτήριο σετ.

Στο 2ο σετ, ο Σίνερ σέρβιρε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, δεν έδωσε δικαίωμα αμφισβήτησης στο σερβίς του, πέτυχε δύο breaks και ολοκλήρωσε τη νίκη του μετά από 1 ώρα και 40 λεπτά.

Στους “8” του BNP Paribas Open, ο Σίνερ θα αντιμετωπίσει τον Γίρι Λεχέτσκα που νωρίτερα την Τρίτη, επικράτησε 2-0 σετ του Στέφανου Τσιτσιπά.

 

 

BNP PARIBAS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-10h)

 





tennis24.gr