Κάρλος Αλκαράθ και Γιάνικ Σίνερ που αγωνίστηκαν back to back στο κεντρικό court του Indian Wells Tennis Garden, πήραν αμφότεροι την πρόκριση για τον 4ο γύρο του BNP Paribas Open, με ελεγχόμενες νίκες απέναντι σε Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ και Ζαν Λενάρντ Στρουφ, στο ξεκίνημα της ημέρας την Κυριακή.

Ο 20χρονος Ισπανός, κάτοχος του τίτλου και Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, ανέβασε στροφές και ξεπέρασε με 6-2, 6-3 το υπολογίσιμο εμπόδιο του Αλιασίμ, μετά από 1 ώρα και 18 λεπτά αγώνα, πετυχαίνοντας την 8η συνεχόμενη νίκη του στο Indian Wells.

Ήταν η 2η νίκη σε πέντε ματς με τον 23χρονο Καναδό για τον Καρλίτος ο οποίος έσωσε τη μια και μοναδική ευκαιρία για break του αντιπάλου του την ίδια ώρα που ο ίδιος σημείωσε τέσσερα breaks, από δύο σε κάθε σετ.

“Επέστρεψα σχεδόν κάθε σερβίς του και διεκδικούσα όλους τους πόντους στις επιστροφές. Ένιωσα ότι είμαι καλύτερος από τη βασική γραμμή και τα πήγα πολύ καλά. Έπαιξα επιθετικά με λίγα λάθη. Νομίζω ότι ήταν ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι για μένα” είπε αμέσως μετά ο Αλκαράθ.

Στους “16” της Καλιφόρνια, ο 20χρονος άσος θα αντιμετωπίσει τον Φαμπιάν Μαροζάν που κέρδισε 6-2, 6-2 τον Τιάγκο Σάιμπουθ Γουίλντ

 

Αμέσως μετά, στο κεντρικό court μπήκε ο αήττητος φέτος, Γιάνικ Σίνερ ο οποίος σημείωσε την 14η συνεχόμενη νίκη του στη χρονιά και 17η από το τελείωμα της προηγούμενης, προερχόμενος από τους τίτλους σε Australian Open και Ρότερνταμ.

Ο 22χρονος Ιταλός που διεκδικεί τη 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης από τον Κάρλος Αλκαράθ αυτή την εβδομάδα, επικράτησε 6-3, 6-4 του Ζαν Λενάρντ Στρουφ μέσα σε 1 ώρα και 14 λεπτά αγώνα, χωρίς να δεχθεί break στο σερβίς του.

Με break στο 4ο game (3-1) του 1ου σετ και στο 5ο (3-2) του 2ου, ο Σίνερ είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς και συνέχισε την εξαιρετική του παρουσία στο tour, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του πιο φορμαρισμένου τενίστα της χρονιάς.

Στους “16” θα αντιμετωπίσει τον πολύ επικίνδυνο Μπεν Σέλτον που επικράτησε 7-6, 3-6, 7-6 του Φραντσίσκο Τσερούντολο ενώ λίγο νωρίτερα ο πιθανός αντίπαλος του Σίνερ στα προημιτελικά, Στέφανος Τσιτσιπάς, πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στη νίκη επί του Φράνσις Τιαφό.

 

 

 

 

BNP PARIBAS OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | SCHEDULE (-10h)

 



tennis24.gr