Έσπαγαν πόρτες και παράθυρα κι αποσπούσαν χρήματα και χρυσαφικά. Έπειτα από μία τέτοια διάρρηξη, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς. Ακολούθησε καταδίωξη, που ολοκληρώθηκε με επεισοδιακό τρόπο, όπως μαρτυρούν και οι αποκαλυπτικές εικόνες που εξασφάλισε το ΜΕGA.

Τέσσερα από τα πέντε μέλη της σπείρας συνελήφθησαν, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα.

Η δράση τους

Βράδυ Σαββάτου 23 Μαρτίου. Ένα από τα μέλη σπείρας διαρρηκτών πλησιάζει την εξώπορτα σπιτιού στη Νέα Ερυθραία και ανοίγει τη σίτα.

Σκύβει και προσπαθεί να παραβιάσει την είσοδο αλλά δεν τα καταφέρνει. Φωνάζει ενισχύσεις.

Ο πρώτος που πλησιάζει κρατά ένα λοστό. Ο συνεργός του που σκαρφαλώνει, φορά επίσης κουκούλα και με κλωτσιά σπάει τμήμα της πόρτας. Επί πέντε λεπτά ψάχνουν χρήματα και κοσμήματα στο εσωτερικό.

Με μάσκες, κουκούλες και γάντια για να μην αφήσουν αποτυπώματα, φεύγουν από το σπίτι κρατώντας μία σακούλα με τα κλοπιμαία.

Άγρια καταδίωξη & πυροβολισμοί

Μια μέρα μετά το χτύπημα στη Νέα Ερυθραία, τα πέντε μέλη της σπείρας χτυπούν σπίτι στην Εκάλη.

Κατά τη διαφυγή τους, με το ίδιο όχημα που χρησιμοποιούσαν σε όλες τις διαρρήξεις, εντοπίζονται από αστυνομικούς στην οδό Θησέως και ξεκινά άγρια καταδίωξη σε κεντρικούς δρόμους.

Καθόλη τη διάρκεια της καταδίωξης, o οδηγός του αυτοκινήτου έκανε επικίνδυνους ελιγμούς ενώ δε δίστασε να μπει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας πέφτοντας πάνω σε αυτοκίνητο πολίτη. Τότε, ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο πυροβολώντας στα λάστιχα του αυτοκινήτου των κακοποιών.

Ο οδηγός του ασημί οχήματος ούτε τότε σταμάτησε και μάλιστα επιχείρησε να χτυπήσει τον αστυνομικό. Ακολούθως, κατέληξε στη συμβολή της οδού Αγίας Παρασκευής με την οδό Αγίας Κυριακής, όπου συγκρούστηκε με όχημα άλλου πολίτη.

Στο αποκλειστικό βίντεο ντοκουμέντο του MEGA φαίνονται ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ να έχουν αποκλείσει το σημείο.

Οι πέντε κακοποιοί έχουν εγκαταλείψει το ασημί αμάξι, το οποίο φέρει εμφανή χτυπήματα στην πόρτα του οδηγού, ενώ έχουν παρατήσει και ανοιχτό το καπό, καθώς πριν διαφύγουν άρπαξαν τα κλοπιμαία.

Ελεύθεροι

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, ηλικίας 23 έως 37 ετών, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους, καθώς δεσμεύτηκαν ότι θα επιστρέψουν τα κλοπιμαία.

Κι όλα αυτά, παρότι ο ένας κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.



megatv.com