Σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο Tennis Majors μίλησε ο άλλοτε προπονητής του Ρότζερ Φέντερερ, Ιβάν Λιούμπισιτς, σχετικά με την απόσυρση του Ελβετού από την ενεργό δράση, και για το κατά πόσο βοήθησε ο τραυματισμός του να πάρει αυτή την απόφαση.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ότι δεν υπήρχε άλλος πιθανός λόγος που θα τον έκανε να πάρει αυτή την απόφαση, μιας και η ευφυΐα του θα μπορούσε να καλύψει τα πιθανά κενά της φυσικής του κατάστασης, ενώ θεωρεί πως θα βρισκόταν στο Top-5 του κόσμου ακόμα και σήμερα.

Το απόσπασμα της συνέντευξης για την απόσυρση του Φέντερερ:

-Πώς ήταν όταν ο Ρότζερ είπε πριν από ένα χρόνο “Εντάξει, τελείωσα”; Πως έγινε αυτό?

Λιούμπισιτς: “Ήταν σε συνομιλία μας από το τηλέφωνο, αλλά δεν ήταν τόσο αναπάντεχο. Για αρκετό καιρό είχαμε αμφιβολίες αν θα επιστρέψει κάποια στιγμή. Αλλά ήταν σιωπή. Δεν ήξερα τι να πω, ειλικρινά. Είναι δύσκολο. Ένιωσα τον πόνο του.

Ένιωσα ότι δεν ήταν εύκολο τηλεφώνημα για εκείνον, οπότε προσπάθησα να του παρηγορήσω όσο μπορούσα, γιατί και εγώ χρειαζόμουν παρηγοριά παράλληλα, οπότε ήταν μια δύσκολη, δύσκολη στιγμή. Αλλά και πάλι, ξέρετε, δεν ήταν έκπληξη. Όλοι νιώσαμε ότι θα ερχόταν νωρίτερα παρά αργότερα.

-Από μία ευρύτερη ματιά όμως, φαίνεται ότι ο Ρότζερ απολαμβάνει αρκετά τη ζωή του μετά το τένις. Χαίρεται περισσότερο την οικογένεια του. Πιστεύεις ότι τον βοήθησε ο τραυματισμός για να πάρει την απόφαση να αποσυρθεί; Θα μπορούσε να συνεχίσει την καριέρα του μετά από μία καλή αποκατάσταση, δεδομένου των ικανοτήτων του;

Λιούμπισιτς: “Νομίζω ότι ήταν ο μόνος τρόπος για να σταματήσει, ειλικρινά. Δεν νομίζω ότι υπήρχε άλλος τρόπος. Οι ικανότητές το στο κορτ δεν “έπεφταν”. Η φυσική του κατάσταση θα ήταν με τον καιρό σε χαμηλότερο επίπεδα, θα ήταν λίγο πιο αργός, λίγο αυτό, λίγο εκείνο, αλλά η ιδιοφυΐα του θα τον κρατούσε ακόμα στην κορυφή, σίγουρα στο Top-5.

Ειλικρινά πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει θα ήταν το σώμα του, αν δεν μπορούσε να ακολουθήσει στους ρυθμούς που θα ήθελε. Κοιτάζοντας πίσω, επειδή του αρέσει τόσο πολύ, δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει την απόφαση να σταματήσει να παίζει. Αυτό δεν θα γινόταν ποτέ.




tennis24.gr