Εντυπωσιακή επιστροφή στο ματς και πρόκριση στα προημιτελικά του Mutua Madrid Open μετά από 3(!) ώρες και 28 λεπτά αγώνα για τον Μπόρνα Τσόριτς, που επικράτησε του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα με 6-7(5), 6-3, 7-6(5).

Ο 26χρονος Κροάτης τενίστας, αν και έχασε στο νήμα το πρώτο set της αναμέτρησης, κατάφερε να ολοκληρώσει μία πολύωρα και εντυπωσιακή ανατροπή επί του No35 του κόσμου, και να κλείσει το “ραντεβού” με τον Ντάνιελ Αλτμάιερ, που κέρδισε νωρίτερα τον Ισπανό Χάουμε Μούναρ με 6-3, 6-0, μέσα σε 84 λεπτά.

Αναφορικά με το παιχνίδι, στο 1ο set το ματς είχε αρκετές εναλλαγές στο προβάδισμα αλλά και 2 break εκατέρωθεν μέχρι το 6ο game, γεγονός που κρατούσε το ισόπαλο σκορ (2-2).

Αμφότεροι εστίασαν μετέπειτα στην ακεραιότητα του service τους, και έτσι οδηγήθηκαν στο tie-break (6-6), όπου μετά από 11 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα ο 23χρονος Ισπανός κέρδισε με επιμέρους σκορ 7-5, για να πάρει το πρώτο προβάδισμα νίκης (7-6(5).

Στο 2ο μέρος, ο Τσόριτς ξεκίνησε με break άμεσα, ενώ στο 2ο game εκμεταλλεύτηκε πλήρως το καλό service του, και έφτιαξε τη διαφορά ασφαλείας από νωρίς (2-0). Διατήρησε το προβάδισμά του μέχρι και το 8ο game (5-3), και εν συνεχεία έσπασε ξανά το service του αντιπάλου του, για να στείλει το παιχνίδι στο decider (6-3).

Εκεί, και πάλι ο 26χρονος Κροάτης σέρβιρε εντυπωσιακά εξαρχής, όμως το ίδιο και ο Φοκίνα, και έτσι κανείς από τους δύο πρωταγωνιστές της αναμέτρησης δε μπορούσε να εξασφαλίσει κάποιο προβάδισμα μέχρι το 6ο game (3-3).

Break και για τους δύο στα δύο επόμενα game, τα οποία διατήρησαν τις ισορροπίες στα ίδια επίπεδα (4-4), ενώ μέχρι το 12ο game κανένας δεν έκανε λάθος από τη γραμμή του service, για να λύσουν ξανά τις διαφορές τους στο tie-break (6-6).

Εκεί, μετά από 12μιση λεπτά “μάχης” νικητής βγήκε ο Τσόριτς αυτή τη φορά, με επιμέρους σκορ 7-5, και εξασφάλισε το πολυπόθητο εισιτήριο για τους “8” της ATP 1000 διοργάνωσης στη Μαδρίτη (7-5(5).

MADRID OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)






tennis24.gr