Ο συγγενής του 41χρονου που κατηγορείται ανέφερε: «Με έχουν καταγγείλει και εμένα καθώς θεωρούσαν απίθανο να μην γνώριζα τη δράση του. Όλα τα δικαστήρια όμως έχουν βγει υπέρ μου και μάλιστα έχω προσκομίσει στις Αρχές στοιχεία που πιστοποιούν πως κι εγώ εξαπατήθηκα από τον συγγενή μου. Έχω χάσει δύο οικόπεδα».

O ίδιος πάντως με πατέρα και αδελφό δικηγόρο λέει στο LIVE NEWS πως δεν έχει το υπόβαθρο να ξεγελάει ανθρώπους.

«Σε καμία περίπτωση και το υπόβαθρο της οικογένειας μου και το δικό μου δεν είναι στο να ξεγελάω ανθρώπους».

«Μας έφαγε 68.000 ευρώ»

Ένα ακόμα θύμα του ξεσπά στο LIVE NEWS καταγγέλλοντας πως έφαγε από την οικογένεια του 68.000 ευρώ.

«Σε διάστημα τριών μηνών εγώ και άλλα τρία μέλη της οικογένειας μου βάλαμε συνολικά γύρω στις 110.000 ευρώ. Από αυτά χρωστάει τα τελευταία 2,5 χρόνια 68.000 ευρώ».

Δεν του νοίκιασε το περιβόητο σπίτι στην Αγία Παρασκευή. Ούτε του έταξε σύνταξη. Τον έπεισε όμως να του δώσει ένα υπέρογκο ποσό για να το επενδύσει μέσω -ενός ανύπαρκτου όπως αποδείχθηκε- ευρωπαϊκού προγράμματος.

«Ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο το ονόμαζε ”European Citizen”, το οποίο ουσιαστικά θα έβαζε κάποια χρήματα για να συμμετάσχει και θα του έδινε κάποια ποσά για αρκετά χρόνια».

Το σχέδιο ήταν τόσο καλά οργανωμένο που ο ανυποψίαστος πελάτης λάμβανε μέχρι και email από τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

«Υπογράφανε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Μαργαρίτης Σχοινάς. Δηλαδή ήταν πολύ χοντρή απάτη».

Κι ενώ τα email ήταν από Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και πάνω τα λεφτά έπρεπε να καταβληθούν στον προσωπικό λογαριασμό του 40χρονου δικηγόρου από την Αγία Παρασκευή.

«Φανταστείτε ότι έλεγε να τοποθετήσουμε τα χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό. Ονομαστικά. Όχι σε ένα ”φάντασμα” λογαριασμό. Δηλαδή είναι φως φανάρι ότι έχουμε δώσει όλοι εμείς αυτά τα λεφτά σε αυτόν τον άνθρωπο».

Τους πρώτους μήνες κατέβαλε κανονικά τις μηνιαίες δόσεις έτσι ώστε να γλυκαθούν –όπως λένε- και να επενδύσουν περισσότερα.

«Δηλαδή αυτός πήγαινε και τι έκανε; Τράβαγε, έκανε κατάθεση μετρητών οπότε δεν φαινόταν ποιος έκανε την κατάθεση και ουσιαστικά έψαχνες να βρεις ποιος σου έχει βάλει τα λεφτά. Στην συνέχεια σου έλεγε βάζοντας κι άλλα βελτιώνεται η δόση θα είναι παραπάνω και πιο γρήγορα θα πάρεις τα χρήματα σου πίσω. Ξανά πάλι, ξανά πάλι οπότε σε έβαζε σε μια ιστορία ότι ”οκ, βάλε για να τα πάρεις πιο γρήγορα”».

Όταν το ποσό φούσκωνε και έφτανε σε 5ψηφιο αριθμό, ο 41χρονος γινόταν καπνός».

Προσθέτει το θύμα της απάτης: «Στην αρχή κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ήταν απατεώνας γιατί ήταν ΑΜΕΑ, γιατί ήταν δικηγόρος στη Βουλή, γιατί ήταν στον δικηγορικό σύλλογο, γιατί δεν είχαμε ακούσει κάτι ανησυχητικό».

Ο ρόλος του πατέρα

Ομιχλώδες είναι το τοπίο ως προς την εμπλοκή ή μη τόσο του αδελφού όσο και του πατέρα του 41χρονου, οι οποίοι εξίσου είναι δικηγόροι εγγεγραμμένοι στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

«Το σήκωσε (το σταθερό) κάποιος και ήταν ο πατέρας του και μου είπε μέσες άκρες – και αυτός είναι δικηγόρος – ότι κοίτα να δεις το σπίτι έχει βάρη. Θα βγει σε πλειστηριασμό και κάνε ό,τι μπορείς και το έχει νοικιάσει ο γιος μου σε άλλους 10. Και κάνε ό,τι μπορείς να πάρεις τα λεφτά σου πίσω. Το έπαιζε ο καλός της υπόθεσης».

Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν ξέρω είναι και λίγο περίεργος ο ρόλος του χωρίς να θέλω να τον κατηγορήσω τον άνθρωπο ξαναλέω για κάτι. Νομικός ο άνθρωπος εμένα μου έλεγε… δεν θα το ξεχάσω ποτέ «το παιδί μου θα μπει φυλακή».

Άρχισε τις απάτες με τα ενοίκια γιατί όπως ο ίδιος έχει πει βρέθηκε σε δεινή οικονομική κατάσταση μετά την απόλυση του από τη βουλή όταν αποκαλύφθηκαν οι κομπίνες με τις συντάξεις και τα επενδυτικά προγράμματα.

-Δημοσιογράφος: «Αυτά τα χρήματα τα έχετε χρησιμοποιήσει».

-41χρονος: «Τα έχω χρησιμοποιήσει. Πλήρωνα μόνος μου και ασφάλιζα ανθρώπους. Πώς μπορεί κάποιος με ένα μισθό των 2.000 ευρώ να έχει οικιακή βοηθό, την έχω ανάγκη όπως καταλαβαίνετε. Να μένει σε ένα σπίτι που το έγραψαν σε μένα οι γονείς μου από το 2005 και πρέπει να το συντηρώ μόνος μου. Να πληρώνω ταξί. Να πληρώνω συνεργάτες στο γραφείο».

Ο 40χρονος που εργαζόταν ως επιστημονικός συνεργάτης της Βουλής με μισθό 2.000 ευρώ όπως είπε παύθηκε από τα καθήκοντα του μετά από απόφαση του πειθαρχικού.

Αποκάλυψη Live News: Η απόφαση με την οποία απολύθηκε ο 41χρονος από την Βουλή

Η εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου έφερε στο φως της δημοσιότητας το έγγραφο ντοκουμέντο που δείχνει την απόφαση της απόλυσης του 41χρονου από την Βουλή.

Σημειώνεται ότι η Βουλή αφού έλαβε πέντε καταγγελίες σε βάρος του 41χρονου, διερεύνησε την δράση του.

Η απόφαση αναστολής καθηκόντων του 41χρονου δικηγόρου έγινε στις 2 Ιουνίου του 2022.

Μέσα σε αυτό το έγγραφο αναγράφονται οι λόγοι της απομάκρυνσής του, αλλά και το ποσό που έχει καταχραστεί από τους καταγγέλλοντες ο 41χρονος.

Ένα ακόμα θύμα του 41χρονου ξεσπά στο LIVE NEWS καταγγέλλοντας ότι του απέσπασε ένα υπέρογκο ποσό για να το επενδύσει μέσω -ενός ανύπαρκτου όπως αποδείχθηκε- ευρωπαϊκού προγράμματος που θα του εξασφάλιζε την ανώτατη ευρωπαϊκή σύνταξη.

«Η ιστορία ξεκινάει από τον Μάϊο του 2020 που με είχε καλέσει ένας θείος μου που ήταν κομμωτής κι είχε τον συγκεκριμένο άνθρωπο πελάτη για περισσότερα από 14 χρόνια. Αρχικά πήρε από τον θείο μου 7.500 ευρώ, πιστεύοντας ότι έχει πληρώσει αυτό το ποσό εφάπαξ στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το ποσό αυτό σε βάθος 18 μηνών θα ανέβαινε κατά 3%, του είχε πει ο 41χρονος. Στον θείο για 13 συνεχόμενους μήνες πλήρωνε κανονικά και εγκαίρως όλες τις καταβολές. Κι έτσι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2021 πέντε μέλη της οικογένειας μαζί βάλαμε 133 χιλιάδες ευρώ».



megatv.com