Πριν περίπου 10 μέρες, πανηγύρισε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του στο χώμα, κατακτώντας το τελευταίο μεγάλο τουρνουά προετοιμασίας πριν το Γαλλικό Όπεν στη Ρώμη.

Πλέον, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ετοιμάζεται ήδη για το χορτάρι αφού αποκλείστηκε στον 1ο γύρο του Roland Garros από το Νο172 του κόσμου, Τιάγκο Σέιμποθ Γουάιλντ που προερχόταν από τα προκριματικά.

“Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματά μου, κάθε φορά που τελειώνει η χωμάτινη σεζόν, είμαι χαρούμενος. Αν ο κόσμος θέλει να τρώει χώμα, να το έχει στα παπούτσια ή στις κάλτσες του, καλώς αλλά δεν είναι για μένα αυτό” φέρεται να είπε ο Ρώσος λίγο μετά τον απρόσμενο αποκλεισμό του από το Παρίσι.

 

 

Ο Μεντβέντεφ, έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνισή του και ακόμη πιο εντυπωσιασμένος από την απόδοση του 23χρονου Βραζιλιάνου.

“Δύσκολο ματς. Σίγουρα δεν θα το δω στην τηλεόραση αλλά νομίζω ότι έπαιξε πολύ καλά. Δεν έπαιξα άσχημα αλλά εκείνος έπαιξε καλά. Αν συνεχίσει να παίζει έτσι, στο τέλος του χρόνου θα είναι στο Top 30. Αν δεν συνεχίσει να παίζει έτσι, θα απογοητευτώ” πρόσθεσε το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Ρώσος παραδέχθηκε ότι έκανε ότι καλύτερο μπορούσε, πάλεψε σκληρά αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το προβάδισμα με 2-1 στα σετ.

“Πάλεψα καλά. Σωματικά δεν ένιωθα κουρασμένος. Πνευματικά πάλευα. Στο τελευταίο game, από το 30/30, ο τύπος έβγαλε δύο winners. Ελπίζω να τα καταφέρω την επόμενη φορά” είπε.

“Φυσικά και είμαι απογοητευμένος. Για μια εβδομάδα θα το σκέφτομαι αυτό το παιχνίδι αλλά τώρα δεν πιστεύω ότι έκανα κάτι λάθος. Δεν βλέπω κάτι που θα μπορούσα να κάνω καλύτερα. Αυτό είναι καλό. Αυτό θα με βοηθήσει να ανακάμψω γρήγορα για τα επόμενα τουρνουά”

 

 

 

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

 




tennis24.gr