Ρεβάνς για την περσινή ήττα του στην ίδια διοργάνωση και στον ίδιο γύρο πήρε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που επικράτησε με 7-5, 6-3 του μαχητικού Λορένζο Μουζέτι, και προκρίθηκε για 10η φορά στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο, και για πρώτη μετά το 2019!

Δεν ήταν εύκολο το έργο του Νόλε σήμερα απέναντι στον 22χρονο Ιταλό, κάμπτοντας την αντίστασή του μετά από 2 ώρες αγώνα στο Court Rainier III. Μέτρησε 17 winners και τρεις άσους, ενώ υπέπεσε και σε πολλά λάθη (19 αβίαστα και 2 διπλά σφάλματα).

Ο No24 του κόσμου πέτυχε έναν παραπάνω winner από τον Σέρβο (18), είχε έναν άσο, και υπέπεσε σε μόλις 9 αβίαστα και ένα διπλό λάθος. Ο Τζόκοβιτς εκμεταλλεύτηκε 5/6 BP του στο ματς, ενώ ο Μουζέτι κατάφερε να αξιοποιήσει τις μισές ευκαιρίες του για break (3/6).

Από το πρώτο μόλις game ξεκίνησαν οι μπελάδες για τον 37χρονο Σέρβο, που βρέθηκε με break πίσω. Ο Μουζέτι κρατούσε στη συνέχεια το προβάδισμά του με αλάνθαστα hold, ενώ λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο break, χάνοντας BP στο 5ο game (3-2).

Στο 7ο game ξεκίνησε την αντεπίθεσή του ο κάτοχος των 24 Grand Slam, που αξιοποίησε το πρώτο του BP στο ματς και ισοφάρισε (4-4). Αμφότεροι κράτησαν τα service τους (5-5), στο φινάλε όμως ο Τζόκοβιτς με love service game και νέο break πήρε προβάδισμα νίκες (7-5).

Στο δεύτερο set ο Σέρβος δεν την… ξαναπάτησε, και επέστρεψε από το εις βάρος του 0-30 για να προηγηθεί. Άμεσα έκανε break και μεγάλωσε τη διαφορά, αλλά ο Ιταλός το έσβησε γρήγορα και μείωσε (2-1). Αυτό, όμως, δε σταμάτησε τον Τζόκοβιτς από το να “σπάσει” εκ νέου τον αντίπαλό του, και να αποκτήσει ξανά απόσταση ασφαλείας (3-1).

Στο 7ο game ο Μουζέτι βρήκε ξανά τον τρόπο να παραβιάσει το service του Νόλε, και να μειώσει στο σκορ (4-3), αλλά για μία ακόμα φορά “ξόδεψε” το break, αφού δε το συνόδευσε με hold (5-3). Στο φινάλε, ο Σέρβος έγραψε τον επίλογο δίχως να χαρίσει πόντο (6-3).

Αυτή ήταν η τέταρτη επικράτησή του επί του Ιταλού, και αύριο Παρασκευή (12/4) θα παίξει με τον Άλεξ Ντε Μινόρ, με στόχο το 3/3 και την πρόκριση για 8η φορά στα ημιτελικά. Ο Αυστραλός για να βρεθεί στους “8” νίκησε τον Αλεξέι Ποπίριν με 6-3, 6-4.

MONTE CARLO MASTERS DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-1h)





tennis24.gr