O Νίκολα Πέκοβιτς αντιμετώπισε πρόβλημα με την καρδιά του το προηγούμενο διάστημα όμως ακολούθησε την αποστολή του Μαυροβουνίου στη Μανίλα για το Mundobasket 2023 ως πρόεδρος της ομοσπονδίας.

O Νίκολα Πέκοβιτς φόρεσε τη φανέλα της Παρτιζάν την περίοδο 2005-08 πριν υπογράψει στον Παναθηναϊκό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αποτελώντας μέλος των «πράσινων» που κατέκτησαν το triple-crown το 2009 ως ένας από τους πιο κυρίαρχους ψηλούς στην EuroLeague.

Ο Μαυροβούνιος βετεράνος σέντερ ήταν ογκώδης και επιβλητικός στα χρόνια που έπαιζε μπάσκετ και σύμφωνα με τη τη σερβική Telegraf, υπέστη έμφραγμα πριν από δυο μήνες! Ουδείς γνώριζε ότι ο Πέκοβιτς είχε προβλήματα με την καρδιά του το προηγούμενο διάστημα, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί για αρκετές ημέρες στο Ινστιτούτο Καρδιαγγειακών Παθήσεων «Dedinje».

Εν τέλει, όλα πήγαν καλά για τον πρόεδρο της ομοσπονδίας μπάσκετ του Μαυροβουνίου. «Πριν από ενάμιση ή δυο μήνες, ο Νίκολα ένιωσε ενοχλήσεις στο στήθος και πήγε στο νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί ελαφρή έμφραγμα! Αυτός ήταν και ο λόγος που έμεινε αρκετές ημέρες στην κλινική όπου υποβλήθηκε σε πρόσθετες εξετάσεις» αναφέρει το δημοσίευμα της Telegraf.

Και συνεχίζει: «Ο Νίκολα νιώθει καλά μετά από όλα αυτά. Ζει εντελώς φυσιολογικά. Είναι προφανές ότι έχει κάποια παραπάνω κιλά τον τελευταίο καιρό… Το σημαντικό είναι ότι είναι καλά τώρα». Εξάλλου, ο Πέκοβιτς ακολούθησε την αποστολή στη Μανίλα όπου το Μαυροβούνιο συμμετέχει στο Group D του Μουντομπάσκετ μαζί με την Αίγυπτο, το Μεξικό και τη Λιθουανία ενώ είναι πιθανός αντίπαλος της Ελλάδας εφόσον οι δυο ομάδες προκριθούν στην επόμενη φάση.



gazzeta.gr