Σε σταθερότητα και συνέχεια επενδύει η Haas για την επόμενη σεζόν, καθώς ανακοίνωσε ότι οι Kevin Magnussen και Nico Hulkenberg θα παραμείνουν στην ομάδα και για το 2024.

Ο Hulkenberg έχει αποδειχθεί ικανοποιητικός στην επιστροφή του στη Formula 1, έχοντας περάσει στο Q3 έξι φορές, ενώ έχει και το καλύτερο φετινό αποτέλεσμα της ομάδας με την έβδομη θέση του στην Αυστραλία.

Ο Magnussen από την πλευρά του δεν τα έχει πάει το ίδιο καλά τα Σάββατα, αλλά, στην έκτη του σεζόν με την ομάδα, έχει καταφέρει να βαθμολογηθεί δύο φορές, σε Σαουδική Αραβία και Μαϊάμι.

Αθροιστικά,το δίδυμο έχει 346 εκκινήσεις και σε αυτήν την εμπειρία ποντάρει η Haas για να καταφέρει να γυρίσει τις τύχες της, όντας 8η στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών αυτήν τη στιγμή, την θέση στην οποία ολοκλήρωσε πέρυσι.

«Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πως έχουμε ένα εξαιρετικά σταθερό δίδυμο αυτήν τη σεζόν στη Formula 1 και τελικά δεν υπήρχε κανένας λόγος να το αλλάξουμε αυτό καθώς συνεχίζουμε,» δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής Guenther Steiner.

«Ο Kevin είναι προφανώς γνωστή ποσότητα και είμαι πολύ χαρούμενος που θα επιστρέψει για την έβδομη σεζόν του στα χρώματα της Haas. Με 113 εκκινήσεις μόνο για την ομάδα μας, γνωρίζουμε ποια είναι τα δυνατά του σημεία και η γνώση του και η εμπειρία του με τον οργανισμό μας συνδυάζεται πολύ καλά με αυτό.»

Συνεχίζοντας για τον Hulkenberg, ο Steiner ανέφερε πως «βρήκε τη θέση του στο γκαράζ χωρίς φασαρίες και εντυπωσιασμούς και απέδειξε ότι είναι πολύτιμο μέλος της ομάδας. Πλησιάζει τις 200 εκκινήσεις στη Formula και χαιρόμαστε πολύ που ευνοούμαστε από την εμπειρία του πίσω από το τιμόνι.»

Με αυτήν την εμπειρία, η Haas σκοπεύει να βελτιώσει την παρούσα κατάστασή της, βασιζόμενη σε οδηγούς που εμπιστεύεται.

«Χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε ζητήματα αυτήν τη σεζόν όσον αφορά τη VF-23, δεν κρυβόμαστε από αυτό, αλλά είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που έχουμε δύο οδηγούς των οποίων η πληροφόρηση είναι ανεκτίμητη για τους μηχανικούς μας στόχους,» δήλωσε ο Steiner.

«Ο Kevin και ο Nico κόλλησαν καλά μαζί από την αρχή και μαζί έχουν πετύχει και οι δύο βαθμούς και ειδικά ο Nico έχει δείξει εξαιρετικός στις κατατακτήριες, περνώντας στο Q3 σε έξι περιπτώσεις.

Το ότι δεν έχει αγωνιστεί στη Formula 1 με πλήρη ενασχόληση από το 2019 δείχνει πόσο επαγγελματίας είναι και πόσο έχει προσέξει τη φυσική του κατάσταση. Αξιοσημείωτο είναι επίσης και το πόση ενέργεια έχουν φέρει και οι δύο οδηγοί, είναι φανταστικοί όχι μόνο στις αλληλεπιδράσεις τους εντός της ομάδας, αλλά, και αυτό είναι σημαντικό, με τους συνεργάτες μας και τους οπαδούς μας.»

Με το δίδυμο εξασφαλισμένο λοιπόν, η Haas κοιτά τώρα να σταθεροποιήσει και την υπόλοιπη επιχείρησή της.

«Ο Kevin και ο Nico ξεκάθαρα απολαμβάνουν τη συμμετοχή τους στο άθλημα, έχουν και οι δύο ώριμο μυαλό στο κεφάλι τους και θεμελιώδη κατανόηση αυτών που τους ζητούνται.

Με τη σειρά μας, εξαρτάται από μας ως ομάδα το να κοιτάξουμε μπροστά προς το 2024 και να σιγουρέψουμε ότι θα έχουμε ένα μονοθέσιο ικανό για σταθερή και συνεχή συγκομιδή βαθμών.»

Magnussen και Hulkenberg εξέφρασαν επίσης την ικανοποίησή τους για τη συνέχιση της συνεργασίας τους με την ομάδα.

Πρώτα από όλα βέβαια πρέπει να ολοκληρωθεί το 2023, με τους δύο οδηγούς να επιστρέφουν στο κόκπιτ αυτό το σαββατοκύριακο, μαζί με το υπόλοιπο grid, για το Grand Prix Ολλανδίας στη Zandvoort.

Πηγή: formula1.com


f1fan.gr