Πρόλαβε να ειδοποιήσει την αστυνομία κι αμέσως μετά έπεσε νεκρός.

Ο 95χρονος που ζούσε με την επίσης ηλικιωμένη γυναίκα του στο Νέο Ηράκλειο, έπεσε θύμα ληστείας πιθανότατα από μέλη συμμορίας που εντοπίζουν ηλικιωμένους και τους πείθουν να μπουν μαζί στο σπίτι.

Λίγο με την μια το μεσημέρι ο ηλικιωμένος κάλεσε την αστυνομία λέγοντας πως έχει πέσει θύμα ληστείας και οι δράστες είναι μέσα στο σπίτι του. Όταν έφτασαν στο σημείο οι αρχές διαπιστώθηκε ο θάνατος του άτυχου 95χρονου με την γυναικά του να μην έχει φύγει από κοντά του.

Ο 95χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Όταν συνειδητοποίησε τι συνέβαινε μέσα στο σπίτι του δεν άντεξε το σοκ. Ανίκανος να αντιδράσει, έντρομος, άφησε την τελευταία του πνοή.

Η «μέθοδος της απασχόλησης»

Μια τέτοια συμμορία αποτελούμενη από έξι άντρες και μια γυναίκα εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής. Διέπρατταν κλοπές και στόχευαν κυρίως ηλικιωμένους. Δρούσαν ανά ομάδες τριών ατόμων. Και χτυπούσαν πρωινές και μεσημβρινές ώρες.

Η μέθοδος της συμμορίας ήταν συγκεκριμένη. Έκαναν περιπολίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Έψαχναν για υποψήφια θύματα σε κεντρικά σημεία όπως σουπερ μάρκετ και φαρμακεία. Ακολουθούσαν τα υποψήφια θύματα στα σπίτια τους. Υποδύονταν τους υπαλλήλους ή τεχνικούς υπηρεσιών και με πρόσχημα βλάβες ζητούσαν να μπουν μέσα.

Αφού έπειθαν τους ηλικιωμένους κάποιο από τα μέλη της συμμορίας τους απομόνωνε στο χώρο της κουζίνας. Οι υπόλοιποι έψαχναν όλους τους χώρους. Ξάφριζαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και τιμαλφή. Εάν τα θύματα τους καταλάβαιναν δεν δίσταζαν να τους επιτεθούν βίαια.

«Γίνονται συνέχεια ληστείες κλεψίματα κλέβουν κλέβουν πάρα πολύ».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα. Κατηγορούνται για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα και ληστεία από κοινού.



megatv.com