Μετά την επική νίκη της Τετάρτης, όπου χρειάστηκε να σβήσει 5 match-points στην αναμέτρηση με τον Κάρεν Χατσάνοφ έπειτα από 3 ωρες, ο Γίρι Λεχέτσκα δεν άντεξε και εγκατέλειψε, λόγω ενοχλήσεων στο δεξί χέρι και στον αυχένα, στο τέλος του 2ου set του πρωτου χρονικά προημιτελικού στο Ντουμπάι, με τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ να παίρνει την πρόκριση με 6-4, 4-1 σε 56 λεπτά. 

Για τον 26χρονο Καζάκο και Νο23 του κόσμου, αυτή ήταν η 12η νίκη μέσα στο 2024 (12-4), βελτιώνοντας παράλληλα το ρεκόρ του σε προημιτελική φάση από την έναρξη του 2023 μέχρι σήμερα σε 6-1, αλλά και ο 3ος ημιτελικός τη φετινή σεζόν.

Όσο είχε δυνάμεις ο Λεχέτσκα κατάφερε να γίνει ανταγωνιστικός απέναντι στον Μπούμπλικ, βρίσκοντας μάλιστα break νωρίς κάνοντας το 2-0. Ωστόσο, ο Μπούμπλικ απάντησε άμεσα παίρνοντας πίσω το χαμένο του service (2-1), ενώ στη συνέχεια με ένα σχετικά εύκολο hold ισοφάρισε σε 2-2. 

Ο Μπούμπλικ συνέχιζε να πιέζει το service του Λεχέτσκα, ο οποίος στο 1ο set κέρδισε μόλις το 56% των πόντων πίσω από το πρώτο service (9/16). Ο Τσέχος κατάφερε να “αποδράσει” στο 7ο game σβήνοντας 3 break-points, όμως δεν συνέβη το ίδιο και στο 9ο με τον Μπούμπλικ να παίρνει προβάδισμα με 5-4 και αμέσωςμετά να κλείνει το set με 6-4. 

Το 2ο σκέλος ήταν μια απλή διαδικασία για τον Μπούμπλικ με τον Λεχέτσκα να μην μπορεί να ακολουθήσει δεχόμενος μάλιστα break στο πρώτο game (1-0), ενώ όταν δέχθηκε ένα ακόμα (4-1) εγκατέλειψε την αναμέτρηση με τον Μπούμπλικ να παίρνει το πρώτο εισιτήριο για τα ημιτελικα. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει είτε τον Αντρέι Ρούμπλεφ, είτε τον Σεμπάστιαν Κόρντα που αγωνίζονται αργότερα μέσα στην ημέρα. 

DUBAI CHAMPIONSHIPS SINGLES DRAW | DOULBES | OOP (+2h)





tennis24.gr