Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτιριακό συγκρότημα σε νησί της Χαβάης

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο Ζάκερμπεργκ αγόρασε εκτάσεις γης στο νησί Καουάι στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Χαβάης και χτίζει εκεί ένα κτιριακό συγκρότημα κόστους περίπου 100 εκατ. δολαρίων που περιλαμβάνει ανάμεσα στα άλλα ένα υπόγειο καταφύγιο με αυτόνομα συστήματα παραγωγής ενέργειας και τροφής.

Το περιοδικό Wired αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι στο έργο συμπεριλαμβανομένων ξυλουργών, φρουρών ασφαλείας και ηλεκτρολόγων, υποχρεώθηκαν να υπογράψουν αυστηρές συμφωνίες μη αποκάλυψης και όσοι παραβιάζουν τους όρους απολύονται. Ωστόσο κάποια στοιχεία έχουν διαρρεύσει και αναφέρουν ότι το συγκρότημα αποτελείται από περισσότερα από δώδεκα κτίρια με τουλάχιστον 30 υπνοδωμάτια και 30 μπάνια και η κατασκευή του έχει μάλιστα προχωρήσει αρκετά.

Περιλαμβάνει δύο μεγάλες κατοικίες με συνολική επιφάνεια παρόμοια με αυτή ενός γηπέδου αμερικανικού ποδοσφαίρου, του σπορ που μοιάζει με το ράγκμπι. Το συγκρότημα διαθέτει μια βιομηχανικού μεγέθους κουζίνα, γραφεία και αίθουσες συνεδριάσεων. Λέγεται ότι υπάρχουν σχέδια για 11 δεντρόσπιτα σε σχήμα δίσκου που συνδέονται γέφυρες από σχοινιά για να επιτρέψουν στον Ζάκερμπεργκ και τους καλεσμένους του να διασχίζουν την περιοχή κινούμενοι πάνω στην κορυφή των δέντρων.

Το Wired ισχυρίζεται ότι έχει δει τα σχέδια του συγκροτήματος με τα δύο αρχοντικά να ενώνονται με ένα τούνελ. Ο υπόγειος διάδρομος θα επιτρέψει την πρόσβαση σε μια αίθουσα περίπου 500 τετραγωνικών μέτρων  που περιλαμβάνει αυτό που περιγράφεται ως χώρο διαβίωσης, ένα μηχανικό δωμάτιο και μια καταπακτή διαφυγής που μπορεί να προσεγγιστεί μέσω μιας σκάλας.

Η πόρτα του καταφυγίου θα είναι κατασκευασμένη από μέταλλο και θα γεμίσει με σκυρόδεμα, μια μέθοδος κοινή στα καταφύγια βομβών. Εν μέσω διαφόρων παγκόσμιων κρίσεων, ο Ζάκεμπεργκ ο οποίος σύμφωνα με το Forbes έχει καθαρή περιουσία 118 δισεκατομμυρίων δολαρίων φαίνεται να σχεδιάζει το χειρότερο σενάριο. Το καταφύγιό του θα είναι αυτάρκης, με τη δική του δεξαμενή νερού που λέγεται ότι έχει διάμετρο ύψος έξι μέτρων και διάμετρο δύο μέτρων.

Naftemporiki.gr