Με μία αμφιλεγόμενη φάση ξεκίνησε το δεύτερο set της αναμέτρησης του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Λούκα Νάρντι, η οποία στοίχισε στον Σέρβο το break back του Ιταλού. Ο No1 του κόσμου μπερδεύτηκε από τις κινήσεις του αντιπάλου του, και σταμάτησε τις προσπάθειές του την ώρα του break point στο τρίτο game.

Συγκεκριμένα, ο Τζόκοβιτς σέρβιρε στο φινάλε του τρίτου game της δεύτερης στροφής του αγώνα, έχοντας σβήσει μόνο σ’ αυτό το game ήδη 4 break points του Νάρντι. Ο Ιταλός πίστεψε πως η μπάλα ήταν άουτ από το service του Νόλε, και την επέστρεψε χαλαρά στο μισό του Σέρβου.

Αρχικά ο Τζόκοβιτς δεν αντιλήφθηκε το ότι ο Νάρντι προς στιγμήν σταμάτησε τη φάση και συνέχισε κανονικά τον πόντο, ωστόσο μετά πάγωσε κοντά στο ύψος του φιλέ, και ο Νάρντι με ένα πέρασμα της μπάλας πήρε τον πόντο και έκανε το break, χωρίς να ακουστεί μέσα σ’ όλα κάποια υπόδειξη του chair umpire.

Αυτό προκάλεσε τις διαμαρτυρίες του Τζόκοβιτς προς τον διαιτητή, ισχυριζόμενος πως σταμάτησε γιατί είδε και τον αντίπαλό του να σταματάει τον πόντο. Ωστόσο ο chair umpire του ξεκαθάρισε πως αυτό δε δικαιολογεί κάτι, και πως εφόσον ο ίδιος δεν έχει υποδείξει κάποια παράβαση θα έπρεπε να συνεχίσει τον πόντο.

Για την ιστορία του ματς, ο lucky loser της διοργάνωσης κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει τον Τζόκοβιτς με 6-4, 3-6, 6-3, βγάζοντας εκτός τον Σέρβο από πολύ νωρίς, ενώ αυτή είναι και η μεγαλύτερη νίκη στην έως τώρα καριέρα του!





tennis24.gr