Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς θα αγωνιστούν το Σάββατο (όχι πριν τις 19:30 GR) με στόχο την πρόκριση για τη φάση των “16” στα διπλά ωστόσο η αποστολή τους θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς θα αντιμετωπίσουν τους Νο2 του ταμπλό και πρωταθλητές του φετινού Roland Garros, Ιβάν Ντόντιγκ και Όστιν Κράιτσεκ. 

Σε περίπτωση (επικής) πρόκρισης το ελληνικό δίδυμο θα παίξει είτε με τους δυνατούς διπλίστες Ματβέ Μίντελκουπ/Μάτε Πάβιτς, είτε με τους Αμερικανούς Βασίλ Κιρκόφ και Ντένις Κούντλα. 

Ωστόσο, το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει τους αγώνες με τους οποίους θα ολοκληρωθεί η φάση των “32” με τον Νο1 του κόσμου και κάτοχο του τίτλου Κάρλος Αλκαράθ να αγωνίζεται απέναντι στον Βρετανό Ντάνιελ Έβανς στην αναμέτρηση που θα ανοίξει το Σάββατο την αυλαία στο Arthur Ashe (19:00 GR). 

Αλκαράθ και Έβανς βρέθηκαν φέτος στον ημιτελικό του Barcelona Open με τον Ισπανό να παραχωρεί μόλις 4 games στον Έβανς, ενώ η πρώτη φορά που συναντήθηκαν ήταν στο indoor τουρνουά της Βιέννης με τον Αλκαράθ να επικρατεί και πάλι με straight sets.

Στη συνέχεια το κεντρικό court θα υποδεχθεί την Ελίνα Σβιτολίνα που παίζει απέναντι στην Αμερικανίδα Τζέσικα Πεγκούλα σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, ενώ αμέσως μετά η Ονς Ζαμπέρ θα αντιμετωπίσει την Τσέχα Μαρί Μπόσκοβα. 

Το πρόγραμμα του Σαββάτου στο Arthur Ashe θα κλείσει (04:00 GR)  ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ που θα αντιμετωπίσει τον Αργεντίνο Σεμπάστιαν Μπαέζ στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση. 

Στο Louis Armstrong, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 18:00 GR με το παιχνίδι της Αρίνα Σαμπαλένκα κόντρα στη Γαλλίδα Κλάρα Μπουρέλ, για να ακολουθήσει αμέσως μετά το ματς της Μάντισον Κις με την Λιουμντίλα Σαμσόνοβα. 

Από εκεί και πέρα το πρόγραμμα θα συνεχίσει με δύο μεγάλα ματς με τον Σταν Βαβρίνκα να παίζει απέναντι στον Γιάνικ Σινερ με τον Ιταλό να προηγείται στις νίκες με 3-2 με την πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους να είναι εκείνη στο Indian Wells με τον Σίνερ να παραχωρεί μόλις 5 games στον Ελβετό. 

Το παιχνίδι του Βαβρίνκα με τον Σίνερ ακολουθεί ένα ακόμα σπουδαίο παιχνίδι με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ να αντιμετωπίζει τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με τον Γερμανό να έχει προβάδισμα με 5-1 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με την τελευταία να είναι αυτή στο Σινσινάτι με τον Ζβέρεφ να επικρατεί εύκολα με 6-2, 6-2. 

Στο Grandstand θα γίνουν 3 παιχνίδια στο μονό (2 ανδρών, ένα γυναικών) με τον Μάικλ Μο να παίζει απέναντι στον Βρετανό Τζακ Ντέιπερ (18:00 GR) ενώ το άλλο ματς που θα πάρει σειρά είναι αυτό του Γάλλου Άρθουρ Ρίντερκνές που θα αγωνιστεί κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ. 

Το πρόγραμμα του Σαββάτου στο Grandstand θα ολοκληρωθεί με την Αμερικανίδα Πέιτον Στερνς να αντιμετωπίζει την Κέιτ Μπάτλερ. 

Από εκεί και πέρα στο court 17 θα παίξουν οι Ντάρια Κασάτκινα κόντρα στην Βελγίδα και προερχόμενη από τα προκριματικά, Γκρεετ Μίνεν (18:00 GR), αμέσως μετά θα αγωνιστούν οι Καμέρον Νόρι με τον Ματέο Αρνάλτι, ενώ στο τελευταίο ματς του court ο Νικόλας Τζάρι που θα παίξει απέναντι στον Αλεξ ντε Μινορ. 

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW | OPP (-7h)

 



tennis24.gr