Στη φυλακή οδηγήθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα μετά από πολύωρη απολογία και πολύωρη διάσκεψη οι δύο συλληφθέντες, 40 και 48 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ.

Οι κατηγορίες

Οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν βάση ενταλμάτων του ανακριτή με σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας εισαγγελέως για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας.

Οι δύο κατηγορούμενοι σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης τους αρνούνται τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται και υποστηρίζουν πως δεν έχουν σχέση με την ανθρωποκτονία του Γιώργου Καραιβάζ.

Μάλιστα, σύμφωνα με την υπεράσπιση τους, αμφισβητούν τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές αρχές και κάνουν λόγο για «λογικά άλματα» βάση των οποίων οδηγήθηκαν σύλληψη.

«Η μητέρα και η αδελφή θέλουν να αποκαλυφθούν οι ηθικοί αυτουργοί»

Ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μίλησε για την υπόθεση, λέγοντας πως όταν τελείωσαν την επιχείρηση, δύο από αυτούς βρέθηκαν στον Ασπρόπυργο και έβγαλαν φωτογραφία με σκοπό να έχουν κάποιο άλλοθι.

«Τα ελληνικά κινητά τους ήταν κλειστά πριν και τα άνοιξαν στον Ασπρόπυργο. Είχαν αγοράσει άλλα κινητά και είχαν βάλει πακιστανικές κάρτες ώστε να μην εντοπιστούν».

Η δικηγόρος της μητέρας και της αδερφής του Γιώργου Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα, είπε πως η μητέρα και η αδελφή του Γιώργου Καραϊβάζ περιμένουν τις εξελίξεις και της είπαν πως θέλουν να ανακαλύψουν όλους τους ενόχους όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Όπως είπε, η μητέρα του πηγαίνει κάθε μέρα στον τάφο του και η αδελφή του τον βλέπει κάθε βράδυ στον ύπνο της.

Αναφερόμενη στις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, η κ. Παυλέα είπε πως η ΕΥΠ είχε ζητήσει από την κ. Ράικου να παρακολουθούνται ο Γιώργος Καραϊβάζ, ένας αστυνομικός και ένας ποινικός . Κανένας από τους τρεις δεν βρίσκεται στη ζωή πλέον.

«Έχουμε κάνει δήλωση της παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας. Σήμερα θα πάρουμε τη δικογραφία. Η μητέρα και η αδελφή θέλουν να αποκαλυφθούν οι ηθικοί αυτουργοί».megatv.com