Εμφανώς χαρούμενος ήταν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Ντόμινικ Στρίκερ, λίγο μετά τη σπουδαία επικράτησή του κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά, στο πλαίσιο του 2ου γύρου του US Open.

Ο 21χρονος Ελβετός μίλησε για τα ματς των προκριματικών, για το αγωνιστικό του προφίλ, ενώ τοποθετήθηκε και για την αυτοπεποίθηση που του δίνει μία νίκη σε βάρος του No7 της παγκόσμιας κατάταξης, που του επιτρέπει να ονειρεύεται για μια μεγάλη πορεία στη Νέα Υόρκη.

“Σίγουρα βοηθάει να έχουμε τρία ματς στα προκριματικά, αλλά πρώτα πρέπει να τα περάσεις, γιατί όλοι οι παίκτες παίζουν καλά στα προκριματικά”, είπε αρχικά ο Στρίκερ στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Τσιτσιπά και συνέχισε:

“Το να έχεις όμως 3/3 μέχρι τον 1ο γύρο σε βοηθάει σίγουρα. Ξέρεις τι να περιμένεις από τα κορτ, απ’ όλα, οπότε βοηθάει, σίγουρα. Και κατά τη διάρκεια του αγώνα, μάλιστα, νομίζω ότι όλοι ξέρουν πώς να παίζουν σε αυτές τις επιφάνειες εδώ. Προσαρμόζεσαι άμεσα”.

Σε ερώτηση που του έγινε για να περιγράψει τον εαυτό του, είπε: “Θα έλεγα αρκετά χαλαρός παίκτης. Καλό service, καλό forehand, και αυτό λειτούργησε πολύ καλά σήμερα. Επίσης το backhand μου είναι αρκετά σταθερό αυτή τη στιγμή. Αλλά ναι, θα έλεγα ότι προσπαθώ να ανεβαίνω στο φιλέ όσο μπορώ να και τελειώνω τους πόντους γρήγορα”.

Αναφορικά με την αυστηρή διατροφή του το τελευταίο διάστημα, είπε: “Δεν νομίζω ότι υπήρξε μια μεγάλη πτώση στην απόδοσή μου, αλλά συνειδητοποίησα ότι ίσως θα με βοηθήσει σε αυτούς τους μεγάλους αγώνες όπως αυτός χθες”.

“Τώρα είναι υπέροχο να βλέπω αν άλλαξα ή όχι, τρελό, αλλά προσπαθώ να τρώω καταναλώνω λιγότερη ζάχαρη, λιγότερη σοκολάτα, όλα αυτά. Αυτό σε αλλάζει ως άνθρωπο, και η ομάδα μου με στηρίζει σε κάθε μου απόφαση και με βοηθάει να πετυχαίνω τους στόχους μου. Είναι υπέροχο να βλέπω ότι, ναι, το σώμα μου μπορεί να παίξει τέσσερις ώρες σε αυτό το υψηλό επίπεδο”.

Τέλος, ο Στρίκερ αναφέρθηκε και στην αυτοπεποίθηση που του δίνει μία τόσο μεγάλη νίκη: “Φυσικά και βοηθάει πολύ να κερδίζεις έναν τέτοιο αγώνα, γιατί το να κερδίσεις έναν παίκτη όπως ο Στέφανος, το No7 στον κόσμο, είναι απλώς κάτι που δεν έχω ξανακάνει. Ναι, είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα για μένα”.




tennis24.gr