Κάσπερ Ρουντ και Χόλγκερ Ρούνε, εξασφάλισαν τα δύο τελευταία εισιτήρια για την προημιτελική φάση του Abierto Mexicano στο Ακαπούλκο την Τετάρτη.

Ο Νορβηγός, Νο6 του ταμπλό, κέρδισε 6-4, 7-5 τον Ντούσαν Λάγιοβιτς και ξανά πέρασε μπροστά από τον Στέφανο Τσιτσιπά στην 9η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στο Live ATP Rankings.

 

Ο Τσιτσιπάς που θα αντιμετωπίσει τον υπερασπιστή του τίτλου, Άλεξ ντε Μινόρ στα προημιτελικά του Ακαπούλκο, με νίκη επί του Αυστραλού εξασφαλίζει και μαθηματικά την επιστροφή του στο Top10, δύο εβδομάδες μετά την έξοδό του από την πρώτη 10αδα της κατάταξης.

Αν ο Κάσπερ Ρουντ ηττηθεί από τον Μπεν Σέλτον στον μεταξύ τους προημιτελικό στο Ακαπούλκο και ο Στέφανος πετύχει την 11η νίκη του, σε ισάριθμα παιχνίδια με τον Ντε Μινόρ, τότε ο Έλληνας πρωταθλητής θα “καπαρώσει” το Νο9 του κόσμου ενώ θα έχει προοπτική ακόμα και για την 8η θέση, αρκεί ο Χούμπερτ Χουρκάτς να αποκλειστεί σύντομα στο Ντουμπάι όπου αγωνίζεται.

Ο Μπεν Σέλτον νωρίτερα είχε κερδίσει με 7-6(1), 3-6, 6-3 τον Ματέο Αρνάλντι και θα μετρήσει τις δυνάμεις του απέναντι στον ανεβασμένο Κάσπερ Ρουντ.

Στους “8” του Ακαπούλκο προκρίθηκε και ο Χόλγκερ Ρούνε με νίκη 7-6(5), 6-2 επί του Αλεξάντερ Κοβάσεβιτς, με τον 20χρονο Δανό να κλείνει το ραντεβού με τον Ντόμινικ Κέπφερ στα προημιτελικά της ATP 500 διοργάνωσης.

 

 

MEXICAN OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-8h)

 





tennis24.gr