Μετά τη μεγάλη νίκη του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ στους “8” του Miami Open τα ξημερώματα της Παρασκευής (29/3), αλλά και τον πρόωρο αποκλεισμό του Στέφανου Τσιτσιπά από τη διοργάνωση, ο τελευταίος θα χάσει μία θέση στα ATP Rankings.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος Βούλγαρος θα τον προσπεράσει και θα ανέβει αυτός στο No11 της παγκόσμιας κατάταξης, και κατά συνέπεια ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα πέσει στο No12, συγκεντρώνοντας 3.175 βαθμούς στο φινάλε των 1000αριών στις ΗΠΑ.

Παρόλα αυτά, ο Στέφανος δεν απειλείται προς το παρόν για νέα υποχώρηση στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς ούτε ο Τέιλορ Φριτς συνεχίζει στο Μαϊάμι, και τους χωρίζουν 410 βαθμοί. Την ίδια ώρα που και η διαφορά του από το No7 των Rankings είναι στους 620 βαθμούς.

Αυτό σημαίνει πως Ρούνε, Ρουντ, Χουρκάτς, Ντε Μινόρ, Ντιμιτρόφ και Τσιτσιπάς είναι πολύ κοντά στην κατάταξη, ενώ αν ο Βούλγαρος προκριθεί στον τελικό του Μαϊάμι, τότε θα βρεθεί ξανά στο Top-10 (No9). Σε περίπτωση κατάκτησης του τίτλου δε, θα πάει στο No8.



tennis24.gr