Για την πρώτη του φετινή νίκη στο Indian Wells μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που νίκησε τον Λούκας Πούιγ με 6-3, 6-2, σε μόλις 68 λεπτά παιχνιδιού. Ο No11 του κόσμου μίλησε για τους παράγοντες του αγώνα που τον βοήθησαν να επικρατήσει, ενώ αναφέρθηκε πιο πολύ στις επιστροφές του, μένοντας ικανοποιημένος από την επίδοσή του.

«Ήταν καλό ματς από πλευράς μου, οι επιστροφές μου ήταν αποτελεσματικές, είμαι χαρούμενος που κάθε φορά προσγειώνονταν βαθιά και είχα την ευκαιρία να χτίσω τον πόντο με τους δικούς μου όρους.

Είμαι ικανοποιημένος με την εμφάνισή μου, είναι ένα καλό πρώτο ματς εδώ στην έρημο, και ελπίζω να συνεχίσω έτσι και να προχωρήσω σε κάτι καλό.”

Για τις επιστροφές του στο ματς, είπε: “Νιώθω ότι μπορώ να επιστρέψω από διαφορετικές θέσεις στο κορτ, να ανακατεύω τα πράγματα. Μερικές φορές αισθάνομαι ότι θα με ευνοούσε να επιστρέφω λίγο νωρίτερα, κόβοντας χρόνο από τον αντίπαλο.

Σήμερα ένιωσα ότι θα μπορούσα να διαθέσω λίγο περισσότερο χρόνο, ώστε να γυρίσω και να χτυπήσω τα forehands, αλλά ένιωσα κιόλας ότι δεν προσπάθησα να χρησιμοποιήσω το forehand μου πάρα πολύ.

Είχα μια ισορροπία στο backhand και το forehand, και αυτό μου έδωσε αυτοπεποίθηση, μιας και αισθάνθηκα ότι ανεξάρτητα από το χτύπημα ή τις συνθήκες, μπορούσα να χτυπήσω δυνατά και να βρω τις γωνίες.

Νομίζω, όμως, ότι οι περισσότεροι που έχουν κερδίσει το τουρνουά στο παρελθόν ήταν καλοί servers. Όχι απαραίτητα με μεγάλο service, αλλά με καλή τοποθέτηση και στις δύο πλευρές του κορτ. Είναι κάτι που μπορείς να εκμεταλλευτείς, διότι η μπάλα έχει μεγάλη αναπήδηση και το spin είναι πολύ αποτελεσματικό εδώ.”





tennis24.gr