Στα προημιτελικά του Barcelona Open βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, για 4η φορά στην καριέρα του, μετρώντας μέχρι τώρα 8 σερί νίκες στο χώμα. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κέρδισε κατά σειρά τους Σεμπάστιαν Όφνερ και Ρομπέρτο Καρβάλες Μπαένα, και αν σήμερα επικρατήσει του Φακούντο Ντίαζ Ακόστα θα προκριθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Λόγω της περσινής του πορείας στη Βαρκελώνη, ο Στέφανος έχει να καλύψει 300 βαθμούς ως φιναλίστ. Μετά το Μόντε Κάρλο ανέβηκε στο No7 της παγκόσμιας κατάταξης, όμως στο Live Ranking είναι στο No8, καθώς του έχουν αφαιρεθεί οι βαθμοί υπεράσπισης. Για την ώρα τον προσπερνά ο Αντρέι Ρούμπλεφ, που έχει αποκλειστεί πρόωρα από το τουρνουά.

Η διαφορά τους είναι στους 30 βαθμούς, και αν ο Τσιτσιπάς κάνει το 3/3 το απόγευμα της Παρασκευής (19/4), τότε θα τον προσπεράσει και θα επιστρέψει στο No7. Μέσα σ’ όλα, ο Έλληνας πρωταθλητής διεκδικεί και νέα άνοδο στα ATP Rankings, παρακολουθώντας στενά τις προσπάθειες του Κάσπερ Ρουντ, που βρίσκεται στο No6.

Συγκεκριμένα, αν ο 25χρονος Έλληνας τενίστας φτάσει ως την κατάκτηση του τίτλου στη Βαρκελώνη, θα συγκεντρώνει πλέον 4.200 βαθμούς. Ο Νορβηγός μετρά τώρα 4.080, και θα αισθάνεται ασφαλής μόνο αν φτάσει στον τελικό. Εκεί θα γνωρίζει πως ο Στέφανος δε θα το προσπεράσει, ακόμα και αν κατακτήσει το Barcelona Open.

Σε περίπτωση, όμως, που ο Ρουντ δεν τα καταφέρει είτε σήμερα στα προημιτελικά, είτε το Σάββατο στα ημιτελικά, τότε ο Τσιτσιπάς θα έχει μπροστά του το κίνητρο της νέας ανόδου στην παγκόσμια κατάταξη, λίγο πριν το 1000άρι της Μαδρίτης. Εκεί, βέβαια, ο Νορβηγός δεν έχει να υπερασπιστεί βαθμούς, σ’ αντίθεση με τον Στέφανο που πέρυσι έφτασε στους “8”.

Στο No7 ο Τσιτσιπάς στο ATP Race

Με ενδιαφέρον συνεχίζεται και η κούρσα στο Race. Ο Τσιτσιπάς ήδη συγκεντρώνει 1.625 βαθμούς, βρίσκεται στο Νο7, και αν σήμερα επιβληθεί του Αργεντινού αντιπάλου του τότε θα προσπεράσει τον Κάρλος Αλκαράθ και θ’ ανέβει στο No6.

Σε ενδεχόμενη πρόκριση στον τελικό θα περάσει και τον Άλεξ Ντε Μινόρ, ανεβαίνοντας στο Νο5 της κατάταξης, και αν φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, και παράλληλα ο Ρουντ δεν είναι στον τελικό της Βαρκελώνης, τότε θα περάσει και αυτόν για να βρεθεί στο No4.

Υπό προϋποθέσεις διεκδικεί και το Νο3 στο Race, αλλά εκεί οι πιθανότητες είναι πιο λίγες. Ο κάτοχος αυτής της θέσης, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, έχει 1.985 βαθμούς και για να έχει ελπίδες ο Στέφανος πρέπει ο Γερμανός να ηττηθεί σήμερα, και να συμβούν και τα παραπάνω.

BARCELONA OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (-1h)



tennis24.gr