Λίγο πριν την έναρξη του πρώτου ATP Masters 1000 της χρονιάς μίλησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην Καλιφόρνια, με την πρεμιέρα του να είναι προγραμματισμένη τα ξημερώματα του Σαββάτου (9/3), κόντρα στον προερχόμενο από τα προκριματικά, Λούκας Πούιγ.

Στη συνέντευξή του, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είπε για τις αλλαγές που έχει κάνει στο παιχνίδι του, ώστε να συμβαδίζει στον υψηλό ανταγωνισμό, αλλά και παράλληλα να βοηθά στη λιγότερη καταπόνηση της μέσης του, την ώρα των αγώνων.

Μίλησε επίσης για τους στόχους που έχει θέσει, αλλά και για την απουσία του από το Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης. Είπε πως με τη βαθμολογική του πτώση ένιωσε να κάνει βήματα πίσω, ωστόσο είναι αισιόδοξος πως αυτή η αλλαγή θα τον βοηθήσει μακροπρόθεσμα.

“Έκανα ένα μικρό διάλειμμα φέτος και δεν πήγα στο Ρότερνταμ. Ήθελα να προπονηθώ, μιας και τους τελευταίους μήνες έκανα κάποιες αλλαγές στο τένις μου, και προσπαθώ να γίνω καλύτερος, λόγω του υψηλού ανταγωνισμού.

Τα πράγματα πηγαίνουν καλά τώρα, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ στο Indian Wells. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου τουρνουά, και ελπίζω να τα πάω καλύτερα περνώντας και τα προημιτελικά, που είναι το καλύτερο αποτέλεσμα που είχα εδώ.”

Για τις αλλαγές στο παιχνίδι του, είπε: “‘Έχω κάνει αλλαγές στο service μου, με την ελπίδα να βοηθήσει τη μέση μου και να έχει μικρότερο αρνητικό αντίκτυπο στο σώμα μου. Και σε άλλους τομείς προσπαθώ να βελτιωθώ φυσικά, γιατί πιστεύω υπάρχουν πολλά ακόμα που χρειάζεται να κάνω για να επιστρέψω στο Top-10.

Αν και δεν είναι μόνο αυτός ο στόχος μου. Θέλω να είμαι πολλά παραπάνω από έναν Top-10 παίκτη, όπως το να παλέψω για Grand Slams τίτλους. H πορεία του Γιανίκ Σίνερ στο Australian Open ήταν ηρωική, και θα ήθελα να βιώσω και εγώ κάτι τέτοιο.”

Για το ότι βρίσκεται για πρώτη φορά εκτός Top-10, μετά από 5 χρόνια, είπε: “Δεν είναι εύκολο. Νιώθω πως έκανα μερικά βήματα πίσω, αντί να πάω μπροστά. Αυτό είναι απογοητευτικό. Ειδικά όταν νιώθεις πως θέλει πολύ να φτάσεις άμεσα εκεί που στοχεύεις, και περιμένεις άμεσα αποτελέσματα.

Δεν λειτουργεί όμως πάντα έτσι, και ειδικά όταν νιώθεις ότι πας πίσω αυτό μπορεί να σε απογοητεύσει. Κάνω πιθανότατα περισσότερα διπλά λάθη απ’ ότι είμαι συνηθισμένος τις τελευταίες εβδομάδες, γνωρίζω όμως βαθιά μέσα μου πως όλο αυτό είναι για το καλύτερο και απλά χρειάζεται προπόνηση.

Αυτό που δεν καταλαβαίνει πολύς κόσμος, και θέλω να το πω, είναι πως μπορεί τώρα να κάνω βήματα πίσω, αλλά πιστεύω πραγματικά πως είναι μια αλλαγή που μακροπρόθεσμα θα με βοηθήσει πάρα πολύ.”





tennis24.gr