Ο Ζο-Γουίλφριντ Τσόνγκα μίλησε για τον Ράφα Ναδάλ, τονίζοντας ότι ο Ισπανός είναι “σκιά του εαυτού του εδώ και αρκετούς μήνες”, ωστόσο ο Γάλλος και πρώην Νο5 του κόσμου δεν μπορεί να προβλέψει πως θα παρουσιαστεί ο Ισπανός στη χωμάτινη σεζόν. 

Ο 37χρονος κάτοχος 22 Grand Slam δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί από τα προημιτελικά του Μπρίσμπεϊν, έχοντας αποσυρθεί από το Australian Open, το Qatar Open, αλλά και το Indian Wells έχοντας παίξει μόνο στον αγώνα επίδειξης στο Λας Βέγκας κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του τουρνουά στην Καλιφόρνια. 

“Δεν είμαι έτοιμος να παίξω σε υψηλό επίπεδο σε μια τόσο σημαντική διοργάνωση”, έγραψε ο Ναδάλ στην ανακοίνωση του για την απόσυρση από το Indian Wells. Πλέον ο Ναδάλ έχει ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία για την clay season, με τον Τσογκά ωστόσο να μην μπορεί να προβλέψει πως θα εμφανιστεί ο Ισπανός. 

“Δεν γνωρίζω πραγματικά τι μπορεί να κάνει ο Ράφα στο χώμα.”, είπε στην L’ Equipe ο Γάλλος. “Ειναι πραγματικά άγνωστο. Θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σε έναν δύσκολο αγώνα; Αυτό είναι άγνωστο.”

“Δεν έχει τίποτα να αποδείξει. Τελείωσε. Θέλει απλά να καθησυχάσει τον εαυτό του και να πει” Οκ, αυτό είναι μπορώ τώρα να φύγω”. Στην πραγματικότητα είναι μια σκιά του εαυτού του εδώ και αρκετούς μήνες. Απλά νομίζω ότι θέλει απλώς να αποδείξει στον ίδιο ότι πλέον “είμαι ασφαλής και πλέον μπορώ να αποχωρήσω. Είμαι ήσυχος”, συμπλήρωσε ο Γάλλος. 



tennis24.gr