Εξουθενωμένος, αλλά και ιδιαίτερα χαρούμενος που πέτυχε τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στον Λάσλο Τζέρε εμφανίστηκε στις on court δηλώσεις του ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που έδωσε τα εύσημα στον συμπατριώτη του για τη μεγάλη “μάχη”, ενώ αναφέρθηκε και στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης.

“Απίστευτος. Είναι σχεδόν 2 τα ξημερώματα, ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων έμεινε. Ελπίζω οι φίλαθλοι να απόλαυσαν το σόου, σίγουρα δεν ήταν τόσο ευχάριστο για μένα, ειδικά στα πρώτα σετ.

Ήταν ένα από τα πιο δύσκολα ματς των τελευταίων χρόνων. Όλα τα εύσημα στον Λάσλο, που έπαιξε ένα από τα καλύτερα τένις που έχω δει ποτέ”.

“Έκανα μια μικρή κουβέντα στον καθρέφτη. Γέλασα με τον εαυτό μου γιατί ήμουν τόσο νευριασμένος και ενοχλημένος με το αποτέλεσμα”, είπε ο Τζόκοβιτς όταν ρωτήθηκε για την αποχώρηση από το γήπεδο μετά τα πρώτα δύο σετ, και συνέχισε:

“Έπρεπε να αναγκάσω τον εαυτό μου να ανέβω κι’ άλλο στο γήπεδο, να ανεβάσω τη διάθεσή μου. Το έχω κάνει μερικές φορές στο παρελθόν στην καριέρα μου και λειτούργησε. Άλλες φορές ωστόσο δε λειτούργησε, αλλά απόψε λειτούργησε και είμαι ευγνώμων”.

“Ακόμα και όταν κουραζόταν, αυτό δεν του στερούσε πολλά από το παιχνίδι του για να είμαι ειλικρινής. Νομίζω ότι έπαιξε καλύτερα στο decider από ό,τι πιθανότατα στο τρίτο και το τέταρτο σετ, επειδή άρχισε να κινείται καλύτερα στο δικό του μισό.

Ήταν πίσω με ένα break και σέρβιρε πολύ καλά. Χτυπούσε τόσο καλά και με βάθος. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να βρω μια λύση. Είναι ένας πολύ ολοκληρωμένος παίκτης, με καλό σερβίς, καλές επιστροφές, forehand, backhand, γενικώς με μεγάλη ποιότητα. Έτσι, δεν είχα πολλές επιλογές στην αρχή, και στο τρίτο σετ σήκωσα τον εαυτό μου και το πλήθος μπήκε στην εξίσωση.

«Μόλις πέτυχα το break στο τρίτο σετ σκέφτηκα: «Εντάξει, έχω μια ευκαιρία, μπορεί να το συνεχίσω». Άρχισα να παίζω λίγο πιο επιθετικά, άρχισα να διαβάζω το παιχνίδι του λίγο περισσότερο από ό,τι στα δύο πρώτα σετ. Δούλεψε καλά, αλλά πιστέψτε με, ήταν αρκετά δύσκολο μέχρι το τελευταίο χτύπημα”.



tennis24.gr