O Κάρλος Αλκαράθ δυσκολεύτηκε για ένα set από τον Λόιντ Χάρις με τον Ισπανό να καταφέρνει να φτάσει στη νίκη με 6-1, 6-3, 7-6(4) παίρνοντας την πρόκριση για τον 3ο γύρο του US Open φτάνοντας έτσι τις 9 συνεχόμενες, αλλά και τις 13 συνολικά έχοντας χάσει μόλις μια φορά στην καριέρα του, στο ντεμπούτο του το 2021 όταν εγκατέλειψε στα προημιτελικά κόντρα στον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ. 

Ο κάτοχος του τίτλου μπορεί να μην είχε μεγάλη συνέπεια από τη θέση του service τελειώνοντας το παιχνίδι με 68% κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο (45/66), όμως μπόρεσε να σβήσει τα 9/10 break-points του Νοτιαφρικανού, που με τη σειρά του ήταν ανταγωνιστικός μόνο στο 3ο set. 

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους δύο παίκτες να έχουν από ένα δύσκολο hold, σβήνοντας από δύο break-points, με τον Αλκαράθ να ανοίγει λογαριασμό στα break στο 5ο game κάνοντας το 3-2 για να ακολουθήσει ένα εύκολο hold παίρνοντας προβάδισμα με 4-2, για να κλείσει λίγο αργότερα το set με 6-3. 

Στο ξεκίνημα του 2ο set ο Αλκαράθ έσωσε δύο break-points (1-0) με τον Χάρις να ισοφαρίζει με love-game σε 1-1, αλλά αυτό ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game στο set καθώς από εκεί και πέρα ακολούθησαν 5 σερί games από τον κάτοχο του τίτλου που σε εκείνο το σημείο κυριαρχούσε πλήρως στο court. 

Το πιο ανταγωνιστικό set ήταν το 3ο με τον Χάρις να φτάνει στο ένα και μοναδικό του break (μετά από 6 χαμένα) παίρνοντας κεφάλι στο set με 4-2. Ο Αλκαράθ αντέδρασε αμέσως παίρνοντας πίσω το χαμένο του service και στη συνέχεια με δύσκολο hold (έσβησε 3 break-points) έκανε το 4-4. 

Το set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Χάρις απάντησε στα δύο mini-break (1/0, 3/1) του Αλκαράθ (1/1, 3/3), όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στο 3ο (5/4) με τον Ισπανό να παίρνει τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς σφραγίζοντας την πρόκριση για τη φάση των “32”. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Βρετανό Ντάνιελ Έβανς που με τη σειρά του επικράτησε του Ολλανδού Μπόουτικ φαν ντε Σάντσχουλπ με 1-6, 6-1, 6-3, 6-3. 

 

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW | OPP (-7h)






tennis24.gr