Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς ρίχνονται στη μάχη του διπλού, στο πρόγραμμα της Πέμπτης, με το ελληνικό δίδυμο να αντιμετωπίζει στον 1ο γύρο του US Open τους Μιγκέλ Άνχελ Ρέγιες-Βαρέλα (Μεξικό) και Νταβίντ Βέγκα Ερνάντεζ (Ισπανία) σε μια αναμέτρηση που θα ξεκινήσει στις 18:00 GR στο court 10.

Σε περίπτωση που τα αδέρφια Τσιτσιπά καταφέρουν να πάρουν την πρόκριση και να κάνουν την πρώτη νίκη στο US Open, τότε θα αντιμετωπίσουν είτε τους πρωταθλητές του Roland Garros, Ιβάν Ντόνιγκ (Κροατία) και Όστιν Κράιτσεκ (ΗΠΑ), είτε τους Ισπανούς Ρομπέρτο Καρβάγες Μπαένα και Μπερνάβες Θαπάτα Μιράγες.

Ωστόσο, το μεγάλο ενδιαφέρον στο πρόγραμμα της Πέμπτης, με το οποίο ολοκληρώνεται ο 2ος γύρος, στρέφεται στο μονό με τους Άντι Μάρεϊ και Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ να ανοίγουν την αυλαία στο Arthur Ashe στις (19:00 GR). 

Αυτή θα είναι η 12η μεταξύ τους αναμέτρηση με τον Μάρεϊ να προηγείται με 8-3, αλλά και η πρώτη μετά από το 2016. Μάλιστα οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί ξανά στο US Open (2016) με τον πρώην Νο1 του κόσμου να επικρατεί με 3-0 παραχωρώντας μόλις 5 games! 

Στη συνέχεια (21:00 GR) στο κεντρικό court θα αναμετρηθούν οι Γιανίνα Βικμάγερ με την Μάντισον Κις, ενώ το βραδινό πρόγραμμα (02:00 GR) θα ανοίξει ο κάτοχος του τίτλου Κάρλος Αλκαράθ που θα αντιμετωπίσει τον Νοτιαφρικανό Λόις Χάρις στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση. 

Το πρόγραμμα της Πέμπτης στο κεντρικό court θα κλείσουν οι Πατρίτσια Τιγκ με την Τζέσικα Πεγκούλα ένα παιχνίδι που δεν θα ξεκινήσει πριν από τις 04:00 GR τα ξημερώματα της Παρασκευής. 

Στο Louis Armstrong η αυλαία θα ανοίξει στις 18:00 GR με τον ιταλικό “εμφύλιο” με τον Γιάνικ Σίνερ να αντιμετωπίζει τον Λορέντζο Σονέγκο με τους δύο Ιταλούς να κοντράρονται για 3η φορά φέτος (Μονπελιέ, Χάλε) με τον Σίνερ να έχει κερδίσει ισάριθμες φορές. 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα στο court θα μπουν η Αρίνα Σαμπαλένκα με την Βρετανίδα Τζόντι Μπούρατζ, για να ακολουθήσει ο αγώνας της Ελίνα Σβιτολίνα με την Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα με τη Ρωσίδα να προηγείται με 3-2 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. 

Στο πρώτο ματς του βραδινού προγράμματος (02:00 GR) η Ντάρια Κασάτκινα θα παίξει με την Σοφία Κένιν, ενώ το πρόγραμμα της Πέμπτης θα κλείσει ο Ντανιίλ Μεντβέντεφ με τον Αυστραλό Κρίστοφερ Ο΄Κόνελ σε μια επανάληψη του αγώνα (στον ίδιο γύρο) του US Open (2020) με τον Ρώσο να κερδίζει στα 3 sets. 

Τα βλέμματα την Πέμπτη θα είναι στραμμένα και στο πρώτο παιχνίδι του Grandstand (18:00 GR) καθώς ο Τζον Ίσνερ θα παίξει κόντρα στον Μάικλ Μο σε μια αναμέτρηση η οποία μπορεί να είναι η τελευταία στην καριέρα του Ίσνερ, ο οποίος έχει ανακοινώσει ότι το φετινό US Open θα είναι το τελευταίο του στο επαγγελματικό τένις. 

Ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι στο Grandstand αναμένεται να είναι κι αυτό του Γκαέλ Μονφίς με τον Αντρέι Ρούμπλεφ (όχι πριν από τις 22:00 GR), ενώ το πρόγραμμα θα κλείσει η Ονς Ζαμπέρ με την 18χρονη Τσέχα Λίντα Νόσκοβα. 

Από εκεί και πέρα σημαντικό παιχνίδι είναι κι αυτό που θα γίνει στο court 5 με τον Ματέο Μπερετίνι να παίζει κόντρα στον επικίνδυνο Γάλλο Άρθουρ Ρίντερκνες (19:15 GR), στο court 12 ο Βρετανός Τζακ Ντρέιπερ θα αγωνιστεί κόντρα στον Χούμπερτ Χουρκάτς, ενώ σημαντικά παιχνίδια θα έχουμε και στο court 17 με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ να παίζει κόντρα στον συμπατριώτη του Ντάνιελ Αλτμάιερ (18:00 GR), ενώ αμέσως μετά ακολουθεί το ματς του Σταν Βαβρίνκα με τον Αργεντινό Τομάς Μάρτιν Ετσεβέρι. 

Το πρόγραμμα στα τρία κεντρικά courts

Arthur Ashe Stadium (ώρα έναρξης 19:00GR)

Andy Murray v Grigor Dimitrov [19]
Yanina Wickmayer v Madison Keys [17]

Από τις 02:00GR

Carlos Alcaraz [1] v Lloyd Harris
Patricia Maria Tig v Jessica Pegula [3]

Louis Armstrong Stadium (ώρα έναρξης 18:00GR)
Lorenzo Sonego v Jannik Sinner [6]
Jodie Burrage v Aryna Sabalenka [2]
Elina Svitolina [26] v Anastasia Pavlyuchenkova

Από τις 02:00GR
Daria Kasatkina [13] v Sofia Kenin
Daniil Medvedev [3] v Christopher O’Connell

Grandstand (ώρα έναρξης 18:00GR)
Michael Mmoh v John Isner
Martina Trevisan v Marketa Vondrousova [9]
Gael Monfils v Andrey Rublev [8]
Ons Jabeur [5] v Linda Noskova

 

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW | OPP (-7h)

 




tennis24.gr