Ντανίλ Μεντβέντεφ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ προκρίθηκαν στον 4ο γύρο του Αμερικανικού Όπεν, μετά τις βραδινές νίκες τους το Σάββατο κόντρα σε Σεμπάστιαν Μπαέζ και Γκριγκόρ Ντριμιτρόφ αντίστοιχα.

Στο Louis Armstrong, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ ήταν καλύτερος και κατάφερε να ξεπεράσει το μαχητικό εμπόδιο του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 6-7(2), 7-6(8), 6-1, 6-1 σφραγίζοντας το εξίσου σπουδαίο ραντεβού με τον Γιάνικ Σίνερ, μετά και τη νίκη του Ιταλού νωρίτερα επί του Στάνισλας Βαβρίνκα.

Ο Ντιμιτρόφ είχε δύο set point στο 2o set για να πάρει προβάδισμα με 2-0 στα σετ, όμως ο Ζβέρεφ βρήκε τις λύσεις, έδειξε ανθεκτικότητα και μετά την ισοφάριση δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω.

Οι δυο τους είχαν βρεθεί και στο Cincinnati Masters πριν δύο εβδομάδες, με τον Γερμανό να επικρατεί εύκολα 6-2, 6-2.

Ο Ζβέρεφ, Νο12 της παγκόσμιας κατάταξης, θα προσπαθήσει να επεκτείνει το θετικό ρεκόρ 3-1 που έχει απέναντι στον Γιάνικ Σίνερ και να βρεθεί για τρίτη φορά σε προημιτελική φάση του US Open.

“Ο Σάσα σερβίρει πολύ καλά. Σωματικά είναι δυνατός ξανά. Έχω να παίξω αρκετό καιρό μαζί του οπότε θα ήταν ωραίο να τον αντιμετωπίσω” είπε ο Σίνερ, πριν μάθει ότι θα παίξει με τον Ζβέρεφ στους “16”.

 

Στο τελευταίο βραδινό παιχνίδι του Σαββάτου στο Arthur Ashe, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ έβαλε τέλος στο σερί 12 συνεχόμενων νικών του Σεμπάστιαν Μπαέζ στο tour, επικρατώντας με 6-2, 6-1, 7-6(6) του Αργεντίνου, σε ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε στη 01:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα).

Ο Ρώσος ήταν επιβλητικός στα δύο πρώτα σετ και με το γνωστό εκνευριστικά σταθερό παιχνίδι από τη βασική γραμμή, μετέτρεψε σε ρόλο κομπάρσου τον ταχύτατο Αργεντινό.

“Νομίζω ότι και οι δύο παίζαμε καλά, ακόμα και στα δύο πρώτα σετ. Απλά ήμουν λίγο καλύτερος στους κρίσιμους πόντους. Όλα πήγαιναν με το μέρος μου. Στο 3ο σετ ανέβασε την απόδοσή του και το έκανε λίγο πιο δύσκολο για μένα. Είχα λίγη τύχη. Ευτυχώς δεν τελειώσαμε στις 04:00 το πρωί” είπε ο πρωταθλητής της διοργάνωσης το 2021, αμέσως μετά.

Ο Μεντβέντεφ τελείωσε το ματς με 35 winners και 49 αβίαστα λάθη έναντι 23 και 55 του αντιπάλου του.

Στον 4ο γύρο, ο Ρώσος θα αντιμετωπίσει τον Άλεξ Ντε Μινόρ που νωρίτερα κέρδισε με άνεση 6-1, 6-3, 6-2 τον Νίκολας Γιάρι.

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S DRAW | OPP (-7h)




tennis24.gr